Privoščimo jim! Slovenski športniki z najvišjimi plačami

Privoščimo jim! Slovenski športniki z najvišjimi plačami (foto: Profimedia) Profimedia
23. 10. 2019

Pogledali smo, kateri so tisti slovenski športniki, ki na leto za svoje športne dosežke prejmejo največ denarja. Treba je povedati, da so vse plače v bruto zneskih, in da morajo slovenski športni junaki plačati še davek, ki pa je od države do države drugačen (približno med 40 in 50 odstotki).

Jan Oblak (26 let) – 18 milijonov evrov

Škofjeločan velja za enega najboljših nogometnih vratarjev na svetu in temu primerna je tudi njegova plača. S svojim klubom Athletico Madrid je letos podpisal novo pogodbo (do leta 2023), na leto pa bo zaslužil okoli 18 milijonov evrov. To ga uvršča na prvo mesto med vsemi slovenskimi športniki in tudi na prvo mesto med vsemi vratarji na svetu, prav tako je najbolj plačan igralec svojega kluba.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This eco T-shirt in my hands made for you my fans is really close to launch!#benedettilife

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan) on

Goran Dragić (33 let) - 17.571.221 evrov

Še vedno najhitrejši belopolti košarkar na svetu, bo za zadnjo sezono petletne pogodbe z NBA ekipo Miami Heat prejel 1.571.221 evrov. Goran je tudi slovenski športnik, ki je do sedaj največ zaslužil v svoji karieri. Vključno z letošnjo sezono bo v ligi NBA v dvanajstih letih zaslužil 105 milijonov evrov.


Anže Kopitar (32 let) - 10.055.405 evrov

Najboljši slovenski hokejist vseh časov in eden od največjih zvezdnikov ameriške lige NHL ima dolgoletno pogodbo (do 2024) s klubom Los Angeles Kings. V letošnji sezoni, ki se je začela 2. oktobra, bo prejel 10.055.405 evrov. To ga v letošnji sezoni uvršča na 17. mesto med najbolj plačanimi hokejisti na svetu. Skupaj z letošnjo sezono je v NHL zaslužil približno 74 milijonov evrov.

Luka Dončić (20 let) - 7.026.625 evrov

Čudežni deček svetovne košarke bo v svoji drugi NBA sezoni od Dallas Mavericksov prejel 7.026.625 evrov. Po izteku triletne pogodbe za novince bo Luka, če bo igral tako uspešno še naprej, prejel v podpis novo pogodbo, ki bo težka od 25 do 35 milijonov evrov letno.

Samir Handanović (35 let) - 5,6 milijona evrov

Legendarni vratar, kultnega milanskega kluba Inter, v Italiji brani že 15 leto ter je že vsaj desetletje med najboljšimi vratarji v prvi italijanski ligi. Lani je bil proglašen za najboljšega vratarja lige, njegova letošnja plača pa bo okoli 5,6 milijona evrov.

Primož Roglič (29 let) – 3 milijone evrov

Junak letošnjega poletja in trenutno najpopularnejši slovenski športnik je s svojim klubom Jumbo Vismo podaljšal pogodbo do leta 2023. Letno naj bi Kisovčan od nizozemskega kluba prejel okoli 3 milijone evrov.

Josip Iličić (31 let) - 2,6 milijona evrov

Največji slovenski nogometni virtuoz bo letos v Bergamu – Atalanta prejel okoli 2,6 milijona evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇬🇧

A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72) on

Ilka Štuhec (28 let) - 1 milijon evrov

Največja zaslužkarica med slovenskimi športnicami je prav gotovo simpatična Štajerka, za katero se na da natančno ugotoviti koliko zasluži. Nekaj zasluži z denarnimi nagradami na smučarskih tekmah, del denarja ji nakaže smučarska zveza tudi preko sponzorjev, velik del pogače pa ji dajo tudi osebni sponzorji. Nepreverjene govorice pravijo, da to nanese letno okoli 1 milijona evrov.

Tine Urnaut (31 let) – 600 tisoč evrov

Koroški odbojkar, ki je trenutno velik zvezdnik slovenskega športa, bo naslednje leto igral na Kitajskem. Po nepreverjenih podatkih naj bi zaslužil okoli 600 tisoč evrov, vendar tudi ni jasno, ali je znesek bruto ali neto.

Preberite še: Kaj še ne veste o Primožu Rogliču? ali Disciplinirani študent in vrhunski odbojkar Jan Kozamernik.