Prvi Ultra trail Vipavska dolina pred vrati

Prvi Ultra trail Vipavska dolina pred vrati (foto: Arhiv www.100utvv.si) Arhiv www.100utvv.si
5. 5. 2015

Od 8. do 17. maja boste lahko  Vipavsko dolino spoznali v vsem sijaju in se preizkusili v prvem Ultra trailu. Prijave na petdeset in petindvajset kilometrov so še možne.

8. maja se pričenja festival 360℃ Vipavska dolina

Organizator Športno društvo Tura je v dolino privabil približno 400 tekačev, ki se bodo preizkusili na prvem Ultra trailu Vipavska dolina, ki vključuje tri dolžine: sto kilometrov, petdeset in petindvajset kilometrov.

Najdaljša, 100-kilometrska preizkušnja obkroži Vipavsko dolino: iz Ajdovščine se vzpne na Goro, od tam po Robu, mimo Otliškega okna na najvišji vrh Mali Golak (1495 m), čez Čaven in Kucelj nazaj v dolino. Pot ponuja tekačem bogate razglede od Jadrana pa do Alp, tek skozi Trnovski gozd in strm spust v dolino, proti najnižji točki proge (70 m), kjer proga preči dolino.

Ob vzponu na južne obronke Vipavske doline se ji pridruži 50-kilometrska preizkušnja, bogati razgledi, skozi vinograde, ravno pravi čas za okušanje vipavskih češenj.

Najkrajša, 25-kilometrska trasa zaključuje krog okoli Vipavske doline s strmim vzponom na Nanos – Pleša ter tekom skozi gozd in krasen spust v dolino proti cilju. Večina poti je speljana po planinskih poteh, makadamskih poteh, nekaj pa tudi po asfaltu. Ultra preizkušnja ponuja skupaj 6.034 metrov vzpona.

Pester spremljevalni program

Pester program dopolnjujejo

  • številna predavanja na temo teka (predstavitev knjige Ultrablues, projekcija filma Krog), plezanja in alpinizma
  • ter številni tradicionalni turistični dogodki v dolini (Okusi Vipavske).

Festival se bo zaključil naslednji teden s tradicionalnim Plezalnim vikendom Tura.

Prijave in dodatne informacije na www.100utvv.si