Rekreacija za konec tedna!

25. 2. 2011

Z bližnjim marčevskim prebujanjem narave se bo iz zimskega spanja počasi prebudilo tudi vaše telo, ki vas bo kar vleklo v naravo in na svež zrak. Zagon izkoristite za malce intenzivnejšo telesno aktivnost vsaj trikrat do petkrat na teden.

Letošnja zima je skorajda na kožo pisana ljubiteljem suhega teka in že na prvih tekaških prireditvah, ki bodo v marcu, organizatorji pričakujejo rekordne udeležbe. Uradno odprtje sezone bo spet v Sežani na Malem kraškem maratonu, ki bo v nedeljo, 27. marca (prijavite se že lahko na www.kraskimaraton.com, kjer z lahkoto najdete tudi podroben razpis in opis), recimo temu neuradno odprtje pa se obeta na Obali s tekom Povežimo soline (20. marca).

Še pred obema pa se seveda primerno pripravite in morda v nedeljo obiščite netekmovalni tek, ki ga pripravljajo v Seči. Start bo v Luciji na vhodu v avtokamp, dolžini pa 8 in 16 kilometrov. Informacije: www.skid.si.

Do konca februarja se bo zvrstilo že okoli 200 lažjih pohodov in med njimi je tudi tradicionalni pohod med vrhpoljskimi vinogradi, ki ga bodo v nedeljo, 27. februarja, pripravili pri Vipavi. Na izhodišče se odpravite pred gasilski dom v Vrhpolju, kjer bo start odprt od 7. ure, po označeni poti med vinogradi po poljskih poteh, mimo znamenitega gradu Zemono, Starega gradu nad Vipavo, po kanjonu hudournika Bele ter mimo sv. Ahacija pa se boste sprehajali od tri do pet ur. Vmes bo poskrbljeno za čaj ali kuhano vino, na cilju pa se boste okrepčali še s toplo malico. Lahko si boste ogledali kiparska dela in nakupili domače dobrote. Informacije: www.vipava.si.

Pot pa bo v potokih tekel čez deset dni, na prvi marčevski konec tedna. 5. in 6. marca boste navdušenke in navdušenci skupinskih vadb in še posebej aerobike lahko obiskali Športni center Konex na Brdu v Ljubljani in se tam udeležili petnajste Nike konvencije aerobike.

Seznanili se boste z novimi smernicami plesa, aerobike, borilnih veščin, joge in pilatesa, ob tem pa čim bolj uživali v gibanju, glasbi in motivaciji. Glavna zvezda med vaditelji bo trener Tony Stone iz ZDA, ki je delal in treniral s številnimi svetovno znanimi imeni, kot so Britney Spears, Kelis, Beyonce, Justin Timberlake in Michael Jackson. Glavna zvezda med udeleženci pa ste lahko kar vi sami. Informacije: www.nikewomen.si.