25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rekreativni namigi za vikend

29. 7. 2011

Zdravo in zabavno življenje ob ukvarjanju s športno rekreacijo lahko živite tudi v tem poletnem času. Prireditev je sicer nekoliko manj kot v rekreativno najbolj prometnih mesecih, zato pa je prostega časa in možnosti za izkoriščanje lastnih idej toliko več. Vseeno pa so tule trije predlogi.

V soboto, 30. julija, se pripravite na kajakaški maraton po mirni jezerski vodi. Start bo ob 10. uri v Ribčevem Lazu v zalivu Pod skalco, preveslati pa bo treba 15 (ženske) oziroma 20 kilometrov. Če nimate lastnega plovila, si ga ob predprijavi lahko sposodite. Informacije: www.kajakbohinj.com.

Obeta se tudi živahna plavalna jesen, saj se boste septembra lahko prijavili kar na tri plavalne maratone v slovenskem morju (dvakrat v Kopru in enkrat v Piranu), že konec avgusta bo v Ljubljani potekal rekreativni plavalni festival s svetovalnico in Cooperjevim preizkusom. 2. avgusta pa lahko dva kilometra v svojem ritmu poskusite preplavati na Kodeljevem. Preizkus traja od 17. do 19. ure. Informacije: 041/417-188.

Na pohodno in planinsko pot po dolinah, planinah in visokih gorah se lahko odpravite prihodnji četrtek. Dolga bo kar za pet ali šest dni hoje (seveda jo lahko prehodite le del) in vodi od točke do točke, kjer je svoje sledi pustil triglavski župnik Jakob Aljaž. Začela se bo ob petih zjutraj pred Aljaževo domačijo v Zavrhu pod Šmarno goro, povzpeli se boste na Storžič, Kriško goro, prehodili Karavanke (in čisto zahodni del Kamniških Alp) od Begunjščice do Dovške Babe in se na koncu povzpeli še na Triglav. Informacije: 041/386-956.

Nasvet: Vročina vpliva tudi na znojenje, ki je ob ukvarjanju s telesno dejavnostjo v tem času še intenzivnejše. Z njim naš organizem ne izloča le vode, ampak tudi mineralne snovi, kar se ob pomanjkanju kaže v mišičnih krčih in oslabelosti. Poslušajte svoje telo in pijte raje več in sproti kot prepozno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri