Rio 2016: Zlata Tina Trstenjak!

Rio 2016: Zlata Tina Trstenjak! (foto: Aleš Fevžer) Aleš Fevžer
10. 8. 2016

Zlata olimpijska kolajna so sanje vsakega športnika. Na četrti dan OI so se uresničile judoistki Tini Trstenjak, ki si je v kategoriji do 63 kilogramov priborila zlato.

Premoč so ji priznale Italijanka Edwige Gwend, Kitajka Junxio Yang v četrtfinalu, Brazilka Mariana Silva v polfinalu, v finalu pa še Francozinja Clarisse Agbegnenou, prvakinja iz leta 2014.

Tina Trstenjak

"To so sanje vsakega športnika, ko pride na olimpijske igre. Vedela sem, da mi lahko uspe, saj imam dobro podporo doma in v trenerju, pa tudi v klubu med sotekmovalci in sparing partnerji. Glede na vse, kar sem prestala in čemu vse sem se odpovedala, sem verjela vase."

Tina Trstenjak

Kaj je še prinesel četrti dan:

Kanuist Benjamin Savšek je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru po dveh dotikih vratc osvojil šesto mesto v slalomu na divjih vodah in s tem za dve mesti izboljšal uvrstitev s prejšnjih OI v Londonu 2012.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je odlično začel olimpijske boje v Rio de Janieru. V uvodnih dveh plovih je zasedel tretje in prvo mesto ter je skupno na vrhu.

Slovenska moška rokometna reprezentanca pa je v drugem krogu skupine B olimpijskega turnirja v Rio de Janeiru premagala Brazilijo z 31:28.

Vir: www.olympic.si