Rokomet: Selektor slovenske reprezentance Ljubomir Vranješ - mali švedski rokometni borec s srbskimi koreninami

Rokomet: Selektor slovenske reprezentance Ljubomir Vranješ - mali švedski rokometni borec s srbskimi koreninami (foto: instagram) instagram
15. 1. 2020

Selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je 46 letni Šved iz Göteborga, ki je v vlogi organizatorja igre s švedsko reprezentanco kot igralec osvojil sedem odličij, med drugim tudi srebro na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju.

Svojo trenersko pot je začel leta 2010 v klubu Flensburg, s katerim je leta 2014 osvojil ligo prvakov, vodil je tudi izbrani vrsti Srbije in Madžarske, trenutno pa poleg slovenske reprezentance vodi ekipo švedskega Kristianstada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Focus! #newseason #preseason #hajraveszprem #totalmovement

A post shared by ljubomirvranjes (@ljubomirvranjes) on

Ko so švedski rokometaši navduševali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in spadali v sam svetovni vrh, je obdobje zaznamoval tudi Ljubomir Vranješ, ki je bil velik ljubljenec navijačev, ki so cenili njegovo neverjetno borbenost in požrtvovalnost. Vranješ je majhen za rokometaša, saj meri le 166 centimetrov, a je bil tako hiter, močan in prodoren, da ga nasprotniki velikokrat enostavno niso znali ustaviti. Brez dvoma je bil eden najbolj markantnih švedskih rokometašev.

Ljubomir Vranješ ve, kaj pomeni osvajati odličja, saj je bil trikrat evropski prvak, enkrat svetovni, na prestol pa se je povzpel tudi na olimpijskih igrah, ko so Švedi v Sydneyju osvojil srebrno medaljo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God Jul! Merry Christmas! 🎄 #family

A post shared by ljubomirvranjes (@ljubomirvranjes) on

Vranješ se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo, rad potuje in uživa v dobri hrani in vinu. Že več let je poročen z lepo Mario, s katero imata sina Williamsa in hčerko Esther, družinici pa družbo dela tudi navihana psička pasme vižla.