Ronaldo, LeBron in drugi znani športniki prisegajo na pilates

Ronaldo, LeBron in drugi znani športniki prisegajo na pilates (foto: instagram) instagram
10. 10. 2019

Greste na maraton ali vse dni trenirate v fitnesu? Vpišite se še na jogo ali pilates, le tako boste preprečili poškodbe in ohranili fleksibilnost.

Pilates je odlična celostna telesna vadba, ki v ospredje postavlja krepitev težje dostopnih, manjših in šibkejših mišic, ki pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži. Trening vključuje vaje za moč, raztezanje in dihanje.

Ni čudno, da so se zanj odločili tudi nekateri profesionalni športniki, ki trenirajo vsak dan. 

Andy Murray (32 let)

Škot je dvakratni zmagovalec Wimbledona. S tem je prekinil dolgotrajno negativno tradicijo, ki je dolgo visela nad najboljšimi britanskimi teniškimi igralci, saj je postal prvi britanski zmagovalec turnirja za Grand Slam po 76-ih letih, ko je to zadnjič uspelo Fredu Perryju. S pilatesom se je začel ukvarjati leta 2012 pri 25 tih letih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harder than it looks 😅

A post shared by Andy Murray (@andymurray) on

Tiger Woods (43 let)

Američan tajskih korenin je že več kot dvajset let med najboljšimi igralci golfa. Woods že vrsto let vadi pilates, ki mu po njegovih besedah pomaga preprečevati poškodbe. S pilatesom se ukvarja tudi Švedinja Annika Sorenstam, ki velja za eno najboljših igralk golfa vseh časov.

Lebron James (34 let)

James je eden najboljših košarkarjev vseh časov, ki bo letošnjo sezono naskakoval vrh NBA lige z Los Angeles Lakersi. James je znan tudi po tem, da izven sezone ogromno trenira ter poskuša na različne načine svoje telo čim bolj ohraniti in si s tem podaljšati kariero. Ena bolj pomembnih stvari v njegovi vadbi je pilates, ki mu pomaga ohraniti vrhunsko pripravljenost, zato žogo za vaje vzame s sevoj tudi na počitnice. na obalo Amalfija.

Missy Franklin (24 let)

Danes že upokojena plavalka je pri 17 letih osvojila 4 zlate medalje na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu. Plavalna senzacija se je že v najstniških letih ukvarjala s pilatesom, ki ji je pomagal do vrhunskih rezultatov.

Cristiano Ronaldo (34 let)

Portugalski nogometaš je en najbolj prepoznavnih športnikov na svetu. Znan je po svoji odlični telesni pripravljenosti do katere si pomaga tudi s pilatesom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

King CR7👀👑

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cr7_balkanfans) on

Venus Williams (39 let)

Starejša od sester Williams je pri 39tih letih še vedno aktivna. Za svojo dolgoletno športno kariero se med drugim lahko zahvali tudi pilatesu.

Allyson Felix (33 let)

Ameriška atletinja (šprinterka) ima 6 zlatih in 3 srebrne olimpijske medalje. Tudi ona  že vrsto let vadi pilates, ki je odličen dodatek k treningu vrhunskega športnika.

Kerri Walsh Jennings (41 let)

ŠPortnica je osvojila tri zaporedne olimpijske zlate medalje v odbojki na mivki. Leta 2009 je rodila sina dvojčka in pilates je bil med drugim tisti, ki ji je pomagal priti nazaj v vrhunsko formo.

Pripravila: L. T.