Športi Promocijsko sporočilo

S pomočjo umetne inteligence do popolnih počitnic?

24. 1. 2024
Deli
S pomočjo umetne inteligence do popolnih počitnic? (foto: Profimedia)
Profimedia

Naj si bo na snegu ali ob morju – za počitnice si je treba vzeti čas. Tudi pozimi. Prav tako se je nanje treba tudi dobro pripraviti. Oziroma izkoristiti pomoč umetne inteligence. Preverite, kako! 

Se v naslednjih tednih odpravljate na smučanje? Ali pa morda načrtujete aktiven pobeg na toplo? V obeh primerih ravnate preudarno in odgovorno – tako do svojega telesa, kot tudi do svoje duše. Vsakodnevno se namreč trudite biti uspešni tako na poslovnem, kot tudi na zasebnem področju in se izpostavljate stresnim situacijam, zato je prav, da si vsake toliko privoščite odklop od vseh obveznosti in nalog.  

Ker pa je celo življenje ena velika pustolovščina, se lahko hitro zgodi, da se na oddihu znajdete v zadregi. Sploh, če se odločite dopust preživeti v tujini in ne poznate njihovega jezika. Recimo, da se vam v izbrani namestitvi še nekako uspe zmeniti o vseh podrobnostih. Kaj, če se vam sredi italijanskih dolomitov pokvari avtomobil in je treba poklicati na pomoč? Ali pa sredi Vietnama potrebujete zdravniško pomoč?  

Shutterstock

Dobrodošli v dobi mobilne umetne inteligence 

V takih (in podobnih) primerih vam odslej lahko na pomoč priskoči umetna inteligenca. Prav ste prebrali, v zadnjem času izjemno priljubljen AI lahko postane vaš najbolj zvest in zanesljiv osebni asistent. Pametni telefoni nove Galaxy S24 serije, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24 se lahko namreč pohvalijo z naprednim sistemom umetne inteligence Galaxy AI, ki se prilagaja potrebam uporabnika in odpira nova obzorja tako v komunikaciji kot v ustvarjalnosti.  

Promocijsko gradivo

Zelo prav vam, zlasti na bolj raziskovalnih počitnicah, lahko pride tudi nova, revolucionarna funkcija serije Galaxy S24 Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search). Če želite izvedeti več o kakšen detajlu na lastni ali tuji fotografiji v vašem mobilniku ali na spletu, ga enostavno obkrožite in že v nekaj sekundah vam Google Search ponudi kopico koristnih in kakovostnih rezultatov iskanja. Tako preprosto in tako epsko. A tu se razsežnost mobilne umetne inteligence šele začne.  

Promocijsko gradivo

Do popolnih počitniških fotografij v slogu profesionalcev  

V moderni dobi družbenih omrežij ohranjamo stik s prijatelji in znanci skozi virtualne vsebine. Tako je praktično nesprejemljivo, da ne bi na lastnem profilu objavili vsaj nekaj setov storyjev, videoposnetkov in fotografij z izbranega dopusta. Ker 'če nisi fotografiral in posnel, nisi bil tam'. Lahko gre za pravljično zimsko idilo, posnetek odlične smuke ali selfie z rajske plaže. Brez vizualnih elementov v sodobnem svetu pač ne gre.  

A če se je bilo nekoč potrebno za nekaj fotografij založiti s foto-filmi in z baterijami za fotoaparat ter nato čakati več dni, da v studiu razvijejo končne izdelke, danes potrebujete le pametni telefon in v nekaj sekundah si lahko zagotovite popolne spomine na vašo dogodivščino. Prav zato je še kako pomembno, da je vaš mobilnik opremljen s kakovostno kamero. Serija Galaxy S24 tudi na tem področju ne razočara, saj so telefoni opremljeni z vrhunskimi kamerami, ki omogočajo dovršeno dnevno in nočno fotografiranje.  

Promocijsko gradivo

Nasploh je kamera ključna lastnost sodobnih pametnih telefonov, sploh v času sožitja z različnimi platformami družbenih omrežij. Prav zato igra umetna inteligenca ključno vlogo pri izboljšanju zmogljivosti kamere pri telefonih Samsung Galaxy S24. Tako boste tudi tisti, ki niste ravno izkušeni v fotografiranju, z Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ in Galaxy S24 naredili izjemne fotografije, zahvaljujoč vgrajeni umetni inteligenci, ki pomaga tako pri ustvarjanju slik in posnetkov, kot tudi pri njihovem urejanju.  

Še več, da bi bila vsaka fotografija osupljiva v vsakem trenutku, Super HDR razkriva realistične predoglede, še preden pritisnete sprožilec, funkcija Generativno urejanje (Generative edit) pa omogoča ustvarjalno urejanje fotografij. To pomeni, da lahko z umetno inteligenco preoblikujete in izboljšate svoje slike, naredite popolne kompozicije ter celo zapolnite robove ukrivljenih slik, odpirajoč nove dimenzije ustvarjalnosti.  

Galaxy S24 Ultra se ob tem ponaša še z naprednim sistemom Quad Tele, ki omogoča do kar 100-kratno povečavo, da lahko zajamete jasne posnetke tudi na večji razdalji. Umetna inteligenca jo dosledno nadgradi pri vseh vmesnih točkah, nato pa pomaga s preoblikovanjem in zapolnjevanjem prostora ustvariti popolno kompozicijo posnetka. Izpostaviti velja še funkcijo Nightography, ki izboljša kakovost nočnih fotografij, kar je odlično za ljubitelje nočnega fotografiranja. 

Ko je tudi počitek popolno doživetje

Ne glede na to, ali se odpravite smučat, sankat, potapljat ali raziskovat nove pokrajine in kulture - tudi najbolj aktivni počitnikarji in izletniki si boste zagotovo zaželeli počitka in sprostitve. Ko pregledate in naložite izbrane posnetke na svoja družbena omrežja, si lahko tako denimo ogledate kak film, poslušate glasbo ali odigrate kakšno igrico – na telefonu seveda! Samsung telefoni serije Galaxy S24 se ponašajo z visokozmogljivimi procesorji in izboljšano strojno ter programsko opremo, da lahko vedno in povsod uživate v popolni vizualni in glasovni izkušnji.   

Promocijsko gradivo

Trpežnost in eleganca z roko v roki

Že v vsakdanjem življenju, še bolj pa na počitnicah, je potrebno s telefonom ravnati previdno, saj vam zlasti medtem, ko se trudite v objektiv ujeti čudovito pokrajino ali uživanje v trenutku, lahko hitro pade iz rok. Naj bo to na smučišču ali na čolnu sredi morja – tako padec, kot vlaga in prah lahko resno poškodujejo vašo napravo, zato je izjemnega pomena, da je vaš telefon kar se da trpežen, za kar pri seriji Galaxy S24 skrbijo  skrbno izbrana zaščitna stekla na sprednjem delu naprav.   

Samsung Galaxy S24 Ultra je ob tem prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana, kar povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave, opremljen pa je tudi z Corning® Gorilla® Armor pokrivnim materialom, ki  zmanjšuje odseve in izboljšuje jasnost tudi pri neposredni sončni svetlobi in ponuja popolno kombinacijo trpežnosti ter vizualne jasnosti.

Promocijsko gradivo

Tudi sicer se lahko telefoni serije Galaxy S24 pohvalijo z izjemno eleganco. Odlikuje jih tanjši raven zaslon, ki zagotavlja enostaven oprijem, je bolj odporen na udarce ter omogoča uporabo celotne površine ekrana. Estetsko dovršenost lepo dopolnjujejo izbrani barvni odtenki ohišij, ki so jih navdihnili zemeljski minerali

Promocijsko gradivo

Več kot dovolj razlogov torej, da Galaxy S24 postane vaš nov popoln spremljevalec!   Izkoristite posebne ugodnosti v prednaročilu in si že danes zagotovite estetsko ter tehnološko dovršen Galaxy S24 Ultra ali Galaxy S24 oziroma Galaxy S24+ in prejmite dvakrat več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice! Dovolite, da vas umetna inteligenca očara s svojimi sposobnostmi in poskrbi za čarobno popestritev vsakodnevne rutine. 

Promocijsko gradivo