Sanjski oddih za vse ljubitelje narave

Sanjski oddih za vse ljubitelje narave (foto: Nino Verdnik | RIC Slov. Bistrica) Nino Verdnik | RIC Slov. Bistrica
21. 8. 2019 Promocijsko sporočilo

Daleč stran od mestnega vrveža, v objemu neokrnjene narave se skriva biser, ki ponuja sanjski oddih za družine in vse, ki obožujejo naravo.

Na najlepši strani Pohorja, na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico, v zelenem objemu skrivnostnih pohorskih gozdov, se nahaja družinam in ljubiteljem športa prijazen hotel Jakec, oaza miru in sprostitve.

Hotel Jakec se lahko pohvali z bogato ponudbo za vse aktivne posameznike in družine z otroki:

  • s 15 kolesarskimi trasami,
  • s 15 pohodniškimi potmi,
  • s 4 smučarskimi progami,
  • s 4-kilometri prog za tek na smučeh,
  • s ponudbo številnih športnih aktivnosti (namizni tenis, bowling itn.).

Kolesarske in pohodniške poti so označene s posebnimi obeležji (markacijami), s preprostim posnetkom QR kode na markaciji vam bo takoj na voljo posebna mobilna aplikacija, ki bo v pomoč pri orientaciji in vir vseh potrebnih informacij. Aplikacija vas bo opozorila tudi na pomembne naravne ali kulturno-zgodovinske spomenike ob izbrani turi ter na dih jemajoče razglede in vedute, kjer se velja za trenutek ustaviti in jih občudovati. V okolici hotela Jakec se nahajajo pomembne znamenitosti in izletniške točke:

Cerkev Svetih Treh kraljev

Prelep sakralni objekt, zgrajen v 16. stoletju. Po zasnovi in arhitekturi ga umeščamo v pozno gotsko–renesančno obdobje, kot je ocenil strokovnjak Stane Gradišnik. V cerkvi, ki je bila pred davnimi časi priljubljeno romarsko središče, danes najdemo tri baročne oltarje in ilovnata tla.

Črno jezero

Je prijetna izletniška točka, 3 km oddaljena od Hotela Jakec. Črno jezero je največje pohorsko jezero, ki leži med Tremi kralji in Osankarico. To umetno zajezeno jezero sodi v skupino visokih barij, ki običajno nastanejo na nepropustnih glinah in peskih.

Slap Veliki Šumik

Je 24 metrov visok slap in najvišji slap na granitnih tleh v Sloveniji. Nahaja se v osrčju 19 hektarjev velikega pohorskega pragozda na območju, kjer rastejo starodavne in veličastne smreke, jelke in bukve. Razgibana dolina reke Lobnice z obema slapovoma (Veliki in Mali Šumik) predstavlja prvobitno in neokrnjeno okolje, ki je prava paša za oči.

Bistriški Vintgar

Ob potoku Bistrica boste lahko občudovali lepote naravnega okolja in ostanke rimskega kamnoloma, ruševine starodavnih mlinov in ostanke Maroltove jelke, ki je bila najdebelejša jelka v tem delu Evrope. Na poti si lahko ogledate slap Šum.

Tudi za družine z otroci

Družinam prijazen hotel ponuja vse tisto, kar družine z majhnimi otroki potrebujejo na počitnicah: sprostitev, šport in rekreacijo ter družabne igre. Otroci se tako lahko sprehodijo po Urškini poti, nagrada za prehojeno pot je slastna Urškina rezina. Za popestritev pa se družina v hotelu lahko pomeri tudi v igri bowlinga. Hotel Jakec namreč ponuja tudi bowling center in 4 vrhunsko opremljene bowling steze.

ZANIMIVOST: V Hotelu Jakec vzemite brošuro Urške ter kartonček za zbiranje žigov na Urškini poti. Na vsaki izmed postojank poskenirajte QR kodo in Urška vas bo povabila na pot mimo cerkve Sv. Treh kraljev, Velikega vrha, Urškinega križa, Črnega jezera, Osankarice in nazaj do Hotela Jakec. Vsaka postojanka vam bo ponudila delček svoje zgodbe. Predviden čas hoje: 3h, razdalja: 8.8km, zahtevnost: 2 pohodnika za zahtevnost, težavnost: Lahka označena pot.

V hotelu Jakec pa je poskrbljeno tudi za popolno sprostitev, saj Wellness center Jakec ponuja duševno in miselno sprostitev. V razkošju mira in sprostitve obiskovalcem nudijo različne tipe savn in sprostitve: zeliščna savna, turška savna, finska savna, infra savna, knajpanje za noge, spa.

Vabljeni v objem neokrnjene narave.