Sanjsko! Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek v polfinalu Roland Garrosa

Sanjsko! Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek v polfinalu Roland Garrosa (foto: profimedia) profimedia
8. 6. 2021

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v svojem premiernem četrtfinalu odprtega prvenstva Francije po dveh urah in 29 minutah s 7:5, 4:6 in 8:6 premagala Španko Paulo Badosa. S tem 23-letna Slovenka v Parizu še ni rekla zadnje besede in je postala prva polfinalistka ženskega dela prvenstva.

»V tretjem nizu sem našla svoj ritem. Počutila sem se bolje in želela sem zmagati. Vedela sem, da bo težko, a sem se borila in uspela priti do zmage,« je takoj po zmagi povedala Tamara, ki je dosegla zares neverjeten uspeh za slovenski tenis.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Matevzic (@tk_majamatevzic)

Neverjeten uspeh!

Še pred začetkom pariškega turnirja se nobenemu niti sanjati ni upalo, da bo Slovenka igrala v polfinalu velikega Raoland Garrosa. Tamara je zares postala svojo mentalno trdnost, da se nikoli ne preda, in da tudi, ko ji ne gre najbolje, vztraja, se zbere in ponovno najde svoj zmagovalni ritem.

V prvem krogu je Tamara Zidanšek izločila šesto nosilko, Kanadčanko Bianco Andreescu, kar je bila njena prva zmaga nad eno izmed igralk iz najboljše deseterice. V drugem krogu je bila uspešnejša od Američanke Madison Brengle, v tretjem od Čehinje Katerine Siniakove, v osmini finala pa je bila boljša še od Romunke Sorane Cirstea. V štirih dvobojih v Parizu je izgubila le en niz proti Siniakovi.

Tamara se bo v pofinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med Ribakino in Pavljučenkovo.