Sara Isaković postala športnica leta 2008

23. 12. 2008

Društvo športnih novinarjev Slovenije je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, Združenjem športnih zvez na včerajšnji slovesnosti laskavi naslov športnice leta podelilo plavalki Sari Isaković. Dobitnica srebrne olimpijske medalje je postala športnica leta 2008 zaradi izjemnih dosežkov v letošnjem letu, zmage na evropskem prvenstvu v Eindhovnu in srebrne olimpijske medalje. Sara, ki se je po štirih mesecih študija v nedeljo vrnila domov, je bila včeraj dobro razpoložena tudi na sprejemu predsednika države dr. Danila Türka in na srečanju z novinarji.

Kljub mladosti je izkušena plavalka včeraj blestela v družbi drugo uvrščene Petre Majdič, sicer lanskoletne športnice leta, in tretje uvrščene Lucije Polavder. »Naslova sem zelo vesela. Ob tej priložnosti se ne bi zahvalila samo mojim staršem, bratu in trenerju, ampak vsem Slovencem, ki so se zbudili ob 4. uri ponoči in gledali moj nastop. Čutila sem njihovo energijo, zato sem bila na štartu zelo sproščena, « je povedala Sara o prejetem nazivu športnice leta.

Podpisala pogodobo

Za športnico leta 2008 je bil včeraj velik dan, saj je poleg prejema naslova in sprejema pri predsedniku države na druženju z novinarji in prijatelji, podpisala štiriletno pogodbo o sodelovanju s podjetjem SI SPORT d. o. o. Podjetje bo med leti 2008 in 2012, z možnostjo podaljšanja do leta 2013, skrbelo za podporo procesu priprav in tekmovanj, izgradnjo blagovne znamke Sara Isaković in za odnose z javnostmi. »Že kar nekaj časa sem si želela, da bi za menoj stala ekipa, na katero se lahko zanesem in ki mi bo pomagala pri obveznostih, « je novo sodelovanje komentirala slovenska olimpijka.

V Ameriki se počuti odlično

Sara je na druženju razkrila, da se med študijem na univerzi Berkeley v Kaliforniji počuti odlično in je že navezala kar nekaj stikov z ostalimi plavalkami in pravi, da je vzdušje izvrstno ter da se super razumejo tudi izven vodnih površin. Svoj prosti čas, ki ga je ob natrpanem urniku bolj malo, preživlja tudi z Jernejem Godcem in Damirjem Dugoničem.

Na univerzi, kjer je v tem semestru opravila štiri temeljne predmete, trenira skupaj z ekipo Golden Bears in izkušeno trenerko Terry McKeever. Sara o svoji ekipi in trenerki pravi: »treningi se razlikujejo od priprav, ki sem jih imela v Sloveniji, predvsem več časa posvetimo suhim vajam. Tudi na razliko v dolžini bazena sem se že kar dobro navadila. Malo več moram zato delati na obratih, kar je dobro tudi za naprej. «

Uspešna mlada plavalka se kljub manjši poškodbi dobro počuti. Med suhimi treningi na univerzi Berkeley si je namreč poškodovala dve kosti na stopalu leve noge. Poškodba se je zgodila pred tremi tedni, vendar zdravniki napovedujejo, da bo že čez dva tedna lahko normalno trenirala.

Velika pričakovanja

Sara, ki je glavni adut univerzitetne plavalne ekipe Golden Bears pravi: »Zelo mi je žal, da se je poškodba pojavila, vendar na to ne morem vplivati. Ekipa od mene veliko pričakuje in morda zaradi poškodbe ne bom mogla pokazati vsega, kar zmorem. Kljub temu bom dala vse od sebe in poskusila na meduniverzitetnem prvenstvu NCAA opravičiti svoj sloves. « Sara meni, da poškodba ne bo bistveno vplivala na vrhunec letošnje sezone – svetovno prvenstvo, ki bo med 17. julijem in 2. avgustom potekalo v Rimu. Vmes bo Sara svojo formo lahko preizkusila še na mediteranskih igrah in univerzijadi.

Sara, ki je na druženju zbudila veliko pozornosti novinarjev pravi, da se v Sloveniji počuti izjemno ter da se vedno rada vrača v domače kraje. Njenega prihoda pa je vesela tudi družina, ki jo na njeni plavalni poti popolnoma podpira.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri