Kaj po koncu EP počne selektor slovenske odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani

Kaj po koncu EP počne selektor slovenske odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2020

Selektor slovenske odbojkarske reprezentance Alberto Giuliani je po koncu evropskega prvenstva le našel več časa za družinske člane, na podelitvi za Športnika leta smo ga tako ujeli v družbi soproge.

Uspeh z EP je še danes kako živ, Slovenci so se namreč okitili s srebrom, kljub temu pa Italijan z grenkim nasmeškom priznava, da bi se zlato bleščalo še nekoliko bolj.

»Še danes se počutim tako kot pred parimi meseci. Zadovoljen sem z rezultati, a kot sem povedal poprej, ne maram srebrne medalje,« prizna z nasmehom in doda: »Moji občutki so isti kot takrat.«

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alberto Giuliani (@albertogiulianicoach) on

Medalje hrani na prav posebnem mestu, kljub temu pa je slovensko srebrno odličje končalo na drugi polički kot ostala.

»Uspeh mi bo za vedno ostal v lepem spominu. Dosegli smo velik rezultat a trudili smo se za zmago. Doma imam police, na najvišji imam zlate medalje, na drugi srebrne. Na žalost je tja romala tudi medalja z EP,« pove Italijan, sicer velik ljubitelj motociklizma. Tako se med pogovorom pošali tudi, da bo morda zapustil odbojkarske vode in se priključil ekipi Tima Gajserja.

Na belih strminah ga boste zaman iskali, nestrpno že namreč čaka pomlad, ko bo spet lahko sedel na motor.

Pred tem pa ga seveda čaka še kopica izzivov, najprej januarske kvalifikacije za olimpijske igre.

»Ne vem kdaj sem nazadnje smučal, morda pred tridesetimi leti. Za časa odbojkarske poti nisem smel smučati, saj bi bilo preveč nevarno za poškodbe. Po drugi strani je tudi motokros nevaren, a kaj naj. Raje imam pomlad, ko se lahko po progi podim z motorjem,« je zaključil Giuliani.