Senzacija Rolanda Garrosa, Tamara Zidanšek, študira športno psihologijo in obožuje vse športe - zaslužila okoli pol milijona evrov

Senzacija Rolanda Garrosa, Tamara Zidanšek, študira športno psihologijo in obožuje vse športe - zaslužila okoli pol milijona evrov (foto: profimedia) profimedia
10. 6. 2021

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je na odprtem prvenstvu Francije v Parizu v polfinalu izgubila proti Rusinji Anastaziji Pavljučenkovi s 5:7 in 4:6. A vseeno je to uspeh kariere za 23- letno Tamaro, ki se  po naslednji teden uvrstila med 50 najboljših igralk sveta.

Tamara je sicer odločno in odlično začela tekma, imela je zares odlično taktiko, a se izkušena Rusinja, ki je igrala že na več kot petdesetih turnirjih za grand slam, se ni dala. Tudi Chris Evert in Mats Wilander, dva nekdanja velikana svetovnega turnirja, sta zaključila, da je tokrat zmagala izkušenost. Wilander je še opozoril, da je Tamarina teniška prihodnost zelo svetla, a mora izboljšati svoj servis, posebno drugi servis.

profimedia

23-letnica iz Slovenskih Konjic pa je tudi brez teniških uspehov zelo zanimiva mlada dama, ki je že od otroštva navdušena nad vsemi športi, čeprav bi jo mama učiteljica raje videla za kakšnim klavirjem ali violino. Tako je Tami, kot jo kličejo domači in prijatelji, do 14 leta trenirala deskanje na snegu, a se je med enim od poletnih deskarskih taborov navdušila nad tenisom.

»Izbrala sem tenis, ker me je deskanju preveč zeblo,« je povedala teniška igralka. Tamara kljub profesionalni športni karieri študira tudi psihologijo, športno psihologijo, kar se ji zdi idealna pot po koncu teniške kariere. Z uvrstitvijo v polfinale je Tamara zaslužila 485.000 evrov, še nekaj 10 tisočakov pa je dodala z uvrstitvijo v drugo kolo ženskih dvojic. Brez dvoma pa bodo Slovenko bogato nagradili tudi sponzorji.