Simbioza giba - z mladimi v staro formo

Simbioza giba - z mladimi v staro formo (foto: Promocijski material) Promocijski material
8. 10. 2014

Letos bo Simbioza gibala. V tednu od 13. do 19. oktobra 2014 bodo lahko starejši spoznavali nove športe in se udeležili različnih vadb.

Simbioza od leta 2011 povezuje Slovenijo. Socialna inovacija, ki je združila modrost in mladost in pokazala, da je medgeneracijsko sodelovanje prava smer prihodnosti, je v računalniške delavnice vključila več kot 20.000 ljudi. Zgodba računalništva je dobila trajnostno zgodbo preko Medgeneracijskega centra, Simbioza šol in projekta Simbioza mojstri. Simbioza se širi tudi mednarodno in nosi dobro ime Slovenije v širni svet.

Snovalci Simbioze verjamemo, da je prav, da pozitivno energijo tedenske akcije ohranimo. In letos bo Simbioza gibala.

Z mladimi v staro formo

V ponedeljek se pričenja Simbioza v novi, gibalni obliki, ki bo mlade in starejše povezala preko športnih aktivnosti.

Brezplačne vadbe bodo starejšim na voljo vsak dan med 10. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. Vadbe so udeležencem na voljo po celi državi, akciji pa se pridružuje več kot 250 lokacij, med njimi tudi številne osnovne šole, vrtci in domovi za upokojence, kjer bodo starejši lahko vadili v družbi svojih vnukov.

Akcijo podpira tudi veliko znanih ambasadorjev, ki se bodo pridružili udeležencem in aktivno sodelovali pri posameznih športnih dejavnostih.

Ponedeljek, 13. 10.

Slavnostna otvoritev Simbioze giba ob 9.50 na Fakulteti za šport (Gortanova 22, Ljubljana). Kot slavnostni govorniki bodo nastopili predsednik RS, g. Borut Pahor, dekan Fakultete za šport, dr. Milan Žvan in pobudnik projekta, Žiga Vavpotič.

Torek, 14. 10.

V hotelu Thermana Park Laško (Zdraviliška cesta 6, Laško) bo v dopoldanskem terminu (od 10. do 11. ure) plaval Miki Muster.

Četrtek, 16. 10.

V Arboretumu Volčji Potok bo v popoldanskem terminu (od 17. do 18. ure tibetanske vaje izvajal Janez Hočevar Rifle.

Petek, 17. 10.

Nordijsko hojo s pričetkom ob 10. uri na Novem trgu v Ljubljani bosta vodila Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Manca Košir.

Prijave na Simbiozo giba še vedno potekajo na telefonski številki 080 14 64 in na spletni strani www.simbioza.eu. Na spletni strani so na voljo tudi vse dodatne informacije.