Slovenija je v finalu! Odbojkarji v dramatični tekmi premagali zelo motivirane Poljake

Slovenija je v finalu! Odbojkarji v dramatični tekmi premagali zelo motivirane Poljake (foto: profimedia) profimedia
18. 9. 2021

V ponovitvi polfinala domačega evropskega prvenstva izpred dveh let, ko so varovanci selektorja Alberta Giulianija v nabito polnih Stožicah ugnali Poljake s 3:1 v nizih, so jih zdaj z istim rezultatom premagali še na njihovih tleh, v poljskem mestu Katowice.

V zares izenačeni in napeti tekmi so Slovenci ohranili več zbranosti ter ugnali Poljake, ki so imeli za seboj razprodano in zelo razgreto dvorano. Domači trener je na koncu tekme kar trikrat klical pregled s kamero ali "challenge", a v tretje je bila sreča naklonjena borbenim Slovence, zadnjo točko pa je zabil Tonček Štern.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CEV - European Volleyball (@cevolleyball)

Poljaki so sicer prepričani v svojo zmago, njihov selektor Vital Heynen, sicer tekmece spoštuje, a je v svojem stilu že poskušal s zbadljivkami, ki pa bodo izbrance Alberta Giulianija le dodatno motivirale.

profimedia

"Proti Poljakom vedno igramo fantastično, morda še bolje kot smo v tem trenutku sposobni. Pred tako publiko, tako poljski kot naši navijači so bili fantastični, ni težko igrati," je po tekmi povedal odlični Gregor Ropret.

Izjemni slovenski odbojkarji so tako po pravem trilerju v finalu 32. evropskega prvenstva, v katerem se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinalnega obračuna med Srbijo in Italijo.

Čestitamo in komaj čakamo finale!