Naj športnica zime: Anamarija Lampič že osvojila mali kristalni sprinterski globus

Naj športnica zime: Anamarija Lampič že osvojila mali kristalni sprinterski globus (foto: profimedia) profimedia
24. 2. 2021

Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič je predčasno osvojila mali kristalni sprinterski globus v svetovnem pokalu. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je objavila končni vrstni red sezone 2020/21 v sprintih in potrdila, da po sedmih tekmah v tej disciplini v sezoni ne bo več tekmovanj razen na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Lampičeva, ki bo na SP v četrtek v krogu favoritinj za odličja na SP v Nemčiji, je po sedmih tekmah sezone v sprintih osvojila 402 točki, Švicarka Nadine Faehndrich na drugem mestu 296, Švedinja Linn Svahn na tretjem mestu 275 točk, osma pa je bila druga Slovenka Eva Urevc s 189 točkami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AnamarijaLampič (@anamarija.lampic)

Lani je Svahnova v prav tako zaradi pandemije novega koronavirusa predčasno končani sezoni svetovnega pokala osvojila prvo mesto v sprintih, Lampičeva je bila tretja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AnamarijaLampič (@anamarija.lampic)


Petindvajsetletna Lampičeva je druga Slovenka v zgodovini smučarskih tekov, ki je osvojila mali kristalni globus. Petri Majdič je to uspelo trikrat, in sicer v sezonah 2007/08, 2008/09, ko je bila z drugim mestom tudi v skupnem seštevku najbližje velikemu globusu, ter v sezoni 2010/11.