Slovenski košarkarji do 18 let tretji v Evropi

Slovenski košarkarji do 18 let tretji v Evropi (foto: Foto: KZS) Foto: KZS
4. 8. 2019

Mladinska slovenska košarkarska reprezentanca do 18 let je na evropskem prvenstvu do 18 let osvojila bronasto kolajno. Fantje so na tekmi za tretje mesto premagali gostiteljico prvenstva, Grčijo, in Sloveniji prinesli drugo medaljo v kategoriji fantov U18. 
 

Slovenci so pod vodstvom trenerja Petra Markovinoviča v tekmi za tretje mesto s kar 81:57 premagali domačina Grčijo v Atenah in se ji tako oddolžili za poraz v predtekmovanju. V izločilnih bojih so varovanci selektorja Markovinoviča ugnali Nizozemsko in Veliko Britanijo ter Grčijo, klonili so le proti Turčiji. To je prva medalja v mlajših kategorijah po letu 2006, ko so bili bronasti slovenski košarkarji do 20 let. Igralcem in strokovnemu štabu čestitke za velik uspeh.

Gregor Glas je bil z 20 točkami najboljši strelec srečanja, Maj Dušanič pa je v statistiko vpisal 18 točk, 12 skokov, 2 podaji, 3 blokade in 1 pridobljeno žogo ter s skupno valorizacijo 29 postal igralec tekme. Rok Nemanič se je ustavil pri 17 točkah, Žiga Samar pa bil le dve točki oddaljen od ponovnega trojnega dvojčka - 8 točk, 10 skokov, 12 podaj. Bine Prepelič je šestim točkam dodal 14 skokov. Slovenija je tako osvojila drugo medaljo na tekmovanjih v kategoriji fantov do 18 let.