Slovenski košarkarji v soboto ob 13. uri v boj za olimpijski bron

Slovenski košarkarji v soboto ob 13. uri v boj za olimpijski bron (foto: profimedia) profimedia
5. 8. 2021

Košarkarji Slovenije so v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu izgubili s Francijo z 89:90 in se bodo v soboto ob 13. uri merili z Avstralijo za bronasto odličje. V finalu, ki je na sporedu že ob 4.30, bosta igrali Francija in ZDA. Američani so v polfinalu premagali Avstralijo s 97:78.

Najboljši strelci Slovenije so bili Mike Tobey s 23 točkami, Klemen Prepelič s 17 in Luka Dončić, ki je zbral 16 točk, 18 podaj in 10 skokov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia Olympic Team (@sloveniaolympicteam)

A seveda ne smemo pozabiti, da je uspeh slovenskih košarkarjev zares zgodovinski in si kaj takega še pred nekaj meseci nismo mogli niti zamisliti. Luka Dončić je ponovno odigral vrhunsko tekmo in dosegel dvojni trojček, imel je celo 18 podaj, kar je zares vrhunsko. Odlično tekmo je poleg Američana Tobeya odigral tudi Klemen Prepelić, ki pa je žal ob zadnjem napadu dobil blokado odličnega Batuma, ki je znan po svojih neverjetnih atletskih sposobnostih.

Kljub kislim obrazom naših junakov po koncu tekme, še posebej razočaranega Prepelića, so pokazali izjemen talent, saj so vse do danes ostali neporaženi in veselimo se, da bomo v soboto navijali zanje!