Slovenski »napad« na Wimbledon z najstnico Kajo na čelu

Slovenski »napad« na Wimbledon z najstnico Kajo na čelu (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2019

V ponedeljek se je v Londonu, na travnatih igriščih Wimbledona začel turnir za grand slam. Poleg 18 letne Kaje Juvan, ki se je na glavni turnir prebila čez kvalifikacije, so se na Wimbledon uvrstile še tri Slovenke – Polona Hercog, Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek.

Največ navdušenja tudi med mednarodno javnostjo je seveda požela najstnica iz Ljubljane, 18-letna Kaja Juvan, ki je pred dvema letoma v mladinski konkurenci s Srbkinjo Olgo Danilović (hčerko znanega nekdanjega košarkarja in igralca NBA Predraga Danilovića) slavila v dvojicah na prestižni londonski travi. LJubljančanka je z odlično igro navdušila že v Parizu, zato vsi komaj čakajo njene igre v Angliji, saj je v super formi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All smiles @wimbledon ❤️🌱#fight #maindraw 📸: Christopher Levy // Rowland Charles Goodman

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan) on

Kaja se bo prvem kolu pomerila s Kristyno Pliskovo, ki je enojajčna dvojčice številke tri svetovnega tenisa Karoline Pliskove. Polona Hercog bo v prvem kolu igrala s Slovakinjo Viktorio Kuzmovo, Tamara Zidanšek z lepo, a trenutno zelo nekonkurenčno Eugenie Bouchard iz Kanade, Dalila Jakupović pa z Belgijko Kirsten Flipkens.