Elan Amphibio 4D – revolucionarna rešitev, ki v eni smučki združuje hitrost in odličen oprijem

Elan Amphibio 4D – revolucionarna rešitev, ki v eni smučki združuje hitrost in odličen oprijem (foto: Klemen Razinger) Klemen Razinger
30. 11. 2015 Promocijsko sporočilo

Si predstavljate sanjsko smučko, ki bi znala vse – kratke zavoje, dolge zavoje, pa še hitro in stabilno vožnjo v smuku? In nič ne zavija boljše kot inovativne, nekompromisne smuči Elan Amphibio, ki prinašajo prednosti tako profila camber kot rocker istočasno.

Elan si je v smučarskem svetu že zdavnaj prislužil sloves izjemno inovativne znamke. Univerzalno smučko Uniline so izdelali že pred skoraj 40 leti – z njo je Ingemar Stenmark v eni sezoni zmagoval tako na slalomskih kot veleslalomskih tekmah svetovnega pokala.

A fantje in dekleta v Begunjah se niso ustavili. Sledila je zansova tehnologij Fusion (prvi sistem v smučko integriranih vezi) in WaveFlex, ki omogoča bolj aktiven upogib smučke.

Amphibio tehnologija

Pred nekaj leti pa so predstavili še tehnologijo Amphibio, revolucionarno rešitev, ki v eni smučki združuje profila

  • Rocker - za hitrejše in bolj neposredne zavoje in
  • Camber - za odličen oprijem robnikov.

Z letošnjo sezono so jo nadgradili in po novem se smuči razlikujejo ne samo na levi in desni strani, pač pa tudi spredaj in zadaj.

  • Sprednji del je zasnovan konveksno, kar omogoča boljši in natančnejši vstop v zavoj,
  • zadnji pa konkavno, kar pomaga pri učinkovitem izhodu iz zavoja in pri navezavi v nov zavoj.

Zasnovo je omogočil takoimenovani Dual Shaped Titanium, ukrivljeni titanal, s katerim so izboljšali vzvojno togost smuči, hkrati pa za desetino zmanjšali težo.

Nova Elanova linija Amphibio 4D se ponaša tudi z atraktivno, minimalistično grafično podobo in obliko.

Več na www.elanskis.com.

Najnovejšo tehnologijo smuči lahko preizkusite brezplačno

Elanova testna ekipa vas vabi, da se jim med novembrom 2015 in marcem 2016 pridružitev na enem od smučarskih središč in najnovejšo tehnologijo smuči preizkusite brezplačno.

Pod geslom White Elements Tour bo v tem času zimska turneja potekala v kar 12 evropskih državah. V dveh smučarskih dvoranah in kar na 25 smučiščih boste lahko brezplačno testirali Elanove smuči. Mogoče boste celo srečali katerega od Elanovih ambasadorjev, saj bodo na nekaterih testih prisotni tudi Christian Mayer, Bojan Križaj, Urška Hrovat in mogoče še kdo. Za zabavo na snegu bo vsekakor poskrbljeno. Začutite zimo in se pridružite Elanovi zimski turneji na vam najbližjem smučišču.

Obiščite www.white-elements-tour.com, kjer boste našli svojo lokacijo in pravi datum za letošnjo enkratno zimsko izkušnjo.

Foto: Klemen Razinger