Elan Spectrum - nedojemljiva plovnost, odličen nadzor

Elan Spectrum - nedojemljiva plovnost, odličen nadzor (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
17. 2. 2013 Promocijsko sporočilo

Za vse smučarje, ki si želijo svežega pršiča bolj, kot gneče na urejenih smučiščih in si ne želijo slediti in smučati po sledeh drugih.

Elan Spectrum je serija smuči, izdelana za individualiste, ki si želijo adrenalina in avantur, a zahtevajo varno in zanesljivo opremo, ki bo opravila to, kar si želijo.

Smuči, ki edinstveno plujejo in zavijajo

Unikatna oblika, izposojena pri deskarski tehnologiji, z diamantno konico in repom izboljša plovnost in natančno izpeljavo zavojev v celcu, medtem ko tehnologija ALUblade, opremljena s profilom Amphibio®, nudi dodaten oprijem in nadzor na različnih terenih.

Idealna oprema za smučarje visokih gora

Diamantna konica in rep sta bila razvita z namenom izboljšanja lastnosti manevriranja, lahkotnega zavijanja in plovnosti v celcu. Oblika je bila prinešena v smučarsko industrijo iz 'surfaške' scene.

Diamantno zožan rep se potopi v cel sneg in tako se konica lažje dvigne iz snega, kar izboljša samo plovnost po svežem snegu.

Konica ima tudi unikatno obliko z dolgim in velikim radijem, ki prinaša smučarju dodatno kontrolo v zahtevnih snežnih razmerah.

Tehnologija ALUblade na drugi strani smučem zagotavlja najboljše lastnosti za vsestransko smučanje. Aluminijeva oblika poveča odzivnost in stabilnost: njen položaj na notranjem delu smuči zagotavlja dodaten oprijem robnika tam, kjer je to najbolj potrebno, in s tem zagotavlja nadzor na trdem snegu. Odsotnost aluminija na zunanjem robu izboljša plovnost v pršiču.

Predelani profil Amphibio® za potrebe'big mountain' smučarjev pa zagotavlja prednosti tehnologij Camber in Rocker. Skrivnost leži v levi in desni smučki: notranji robnik Camber zagotavlja oprijem in stabilnost na smučišču, zunanji robnik Rocker pa skrbi za boljšo plovnost v celcu in omogoča lažje zavijanje.

Celotna serija se sestoji iz 3 različnih modelov
  • Spectrum 115 ALU – izvrstna izbira za zahtevne in izkušene smučarje.
  • Spectrum 105 ALU – tanke, obstojne in lahkotne smuči.
  • Scpectrum 105 – pravilna izbira za izkušene smučarje po belih neurejenih prostranstvih, ki iščejo zabavo kamorkoli se odpravijo.
  • Spectrum 95 ALU – smuči imajo idealno razmerje med težo in trdnostjo zaradi ALUblade tehnologije.
  • Spectrum 95 – impresivno lahke, ki poskrbijo za optimalen oprijem tudi na trdem snegu.

Številke hkrati pomenijo najmanjšo širino na sredini smučke. Največja širina prinaša izboljšano plovnost v celcu, manjša pa zagotavlja boljšo kontrolo na urejenih terenih. Modela 105 in 95 lahko izberete tudi v mehkejši verziji brez ALUblade tehnologije.

Več: www.elan.si