Smuči, ki so jih ustvarile štiri izjemne ženske

Smuči, ki so jih ustvarile štiri izjemne ženske (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
8. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Elan W Studio v sezoni 2018/19 praznuje 15 let ustvarjanja smuči za ženske. Ta jubilej proslavlja s kampanjo: We create skis with people who inspire (Skupaj z navdihujočimi ljudmi ustvarjamo smuči).

Leta 2003 je bil Elan eden izmed prvih proizvajalcev športne opreme, ki je začel snovati posebne športne izdelke za predstavnice nežnejšega spola. Že takrat je bil ustanovljen tudi W Studio Elan z razmeroma preprostim ciljem: razviti absolutno najboljše smuči, ki so oblikovane posebej za ženske.

Ekipo W Studia sestavljajo izključno ženske; navdušene športnice in smučarke.

»Kot pionirji ženskih smuči smo postavili standard v industriji pred večino drugih proizvajalcev,« pravi Melanja Šober, produktna vodja Elanove zimske divizije.

»W Studio je eden od temeljev Elana, ki je prispeval k znatnemu napredku naše blagovne znamke in ženskega smučanja. Verjamemo, da se v vsakomer skriva odličen smučar.«

Že več kot desetletje je Elanov W Studio vodilni v industriji pri oblikovanju smuči za vse tipe smučark. Od začetnic in ljubiteljskih smučark do tekmovalk in strokovnjakinj – Elan ponuja specifične modele smuči za vse pogoje. Edinstvena metodologija oblikovanja, ki vključuje skupino strastnih smučark z vsega sveta, je v preteklih letih proizvedla modele smuči pisane na kožo ženskem spolu, poleg tega pa je ustvarila tudi načelo Lightskiing ter najlažje ženske smuči na svetu.

Omejena serija smuči

Ob petnajsti obletnici so k sodelovanju povabili štiri izjemne ženske, ki prihajajo z različnih svetov, vsaka pa je na svojem področju dosegla vrhunec. Hkrati pa Kelsey Serwa, Brittany Phelan, Nino Šušnjara in Polono Hercog družita ljubezen in strast do smučanja.

Po njihovi zaslugi so smuči postale tudi predmet lepote, nekakšen hibrid med slikarskim platnom in skulpturo, ki navdušuje s svojo obliko in linijami ter tudi z zunanjo podobo, ki skupaj določajo njen značaj.

Kdo so Elanove športne umetnice?

Nina Šušnjara

(Delight Prime)

Slovenka Nina Šušnjara je mednarodno priznana modna oblikovalka. »Kot otrok sem ogromno smučala, z leti pa malo manj. Predvsem zato, ker me ves čas zebe. Danes je smučanje zame predvsem sprostitev in odklop v krogu najbližjih. V življenju stremim k novim izkušnjam in ustvarjanju lepih spominov in ta športna disciplina vsebuje vse to,« pravi Nina.

»Rada imam izzive, ker se s tovrstnimi sodelovanji oblikujem tudi sama. Takšne izkušnje so neprecenljive. Odločila sem se predvsem za dizajn, ki bi si ga tudi sama želela videti na smučeh. Smuči so v barvnih tonih in v duhu znamke Susnyara, ki je urbana, surova in nepredvidljiva,« je z besedami objasnila svoj oblikovalski pristop.

Polona Hercog

(Speed Magic)

Polona Hercog, v zadnjih letih najboljša slovenska teniška igralka, ki se je na lestvici WTA zavithela vse do 35. mesta in v karieri osvojila dva turnirja serije WTA v posamični konkurenci. Mariborčanki smučanje ni tuje. »Na smučke so me postavili kmalu za tem, ko sem shodila. Smučanje je izjemen šport. Treba je imeti pogum in se spustiti po strmini. Prav ta pogum pa vsakodnevno potrebujem tudi v svojem športu, v težkih trenutkih na treningu in napetih situacijah v dvobojih,« razlaga Polona, ki je smuči oblikovala v športnem slogu s pridihom svojih najljubših barv in vrtnic.

Kelsey Serwa

(Ripstick 94)

Kanadčanka Kelsey Serwa je ena najboljših smučarskih krosistk na svetu. Na igrah v Pjongčangu je osvojila zlato medaljo, že pred tem pa je na igrah v Sočiju okoli njenega vratu visela srebrna medalja.

»Že od otroških let si želim oblikovati smuči, ki bi bile odsev mojega osebnega sloga. Zato so mi pri Elanovem W Studiu nekako uresničili sanje,« je navdušena Kelsey, katere dizajn je mešanica njenega osebnega sloga in športnih uspehov: »Vključila sem mamino najljubšo rožo kot simbol za vse, kar je v teh letih naredila zame. Poleg tega pa sem želela vključiti tudi spomin na dan, ko sva z Brittany osvojili olimpijski medalji.«

Brittany Phelan

(Ripstick 102)

Tudi Kanadčanka Brittany Phelan, ki sicer velja za vsestransko športnico, spada med najboljše smučarske krosistke na svetu. Poleg tega pa sta s Kelsey Serwa najboljši prijateljici. In na olimpijskih igrah v Pjongčangu je Brittany osvojila srebrno medaljo.

Na "svojih" smučeh je upodobila gore, ki so pomemben vir njenih športnih strasti, med katerimi ima poleg smučanja posebno mesto tudi gorsko kolesarstvo. Tudi ona pa je poudarila zlatosrebrni trenutek, ki sta ga v Pjongčangu uprizorili s Kelsey.