FOTO: Zimska pravljica na Kaninu, kjer je trenutno kar 3 metre snega

FOTO: Zimska pravljica na Kaninu, kjer je trenutno kar 3 metre snega (foto: Žiga Langus) Žiga Langus
5. 2. 2019

Na Kaninu snežne odeje ne primanjkuje. Poglejmo si nekaj čudovitih fotografij in kaj vse nas čaka to zimo na vrhu Kaninskega pogorja. 

Smučišče Kanin je zaradi svoje visokogorske lege, ki jo zaznamuje kraški skalnat svet, zagotovo najbolj posebno smučišče v Sloveniji. Še posebej pa slovi po širnih razgledih daleč naokoli. Letošnja zima do nedavnega sicer ni bila najbolj radodarna s padavinami, a je zadnji vikend nad Kanin vendarle poslala večjo pošiljko snega. Sedaj je na vrhu skupno skoraj 3 metre visoka snežna odeja. Ekipa je v teh dneh poskrbela za ureditev smučarskih prog. Snega je torej dovolj, sonce pa prav tako obljublja lepe prihajajoče dni!

Foto: Žiga Langus

Poglejmo si, kakšna zimska pravljica nas čaka na 2.293 metrih nadmorske višine. Nato pa še, katere dogodke to zimo ne smemo zamuditi. 

Foto: IZTOK MEDJA (iztokmedja.com)

ZAKAJ NA KANIN V PETEK, 8. FEBRUARJA? 

Na Prešernov praznik bodo na vrhu Kanina združili glasbo z neverjetnimi razgledi od Julijskih Alp čez dolino Soče vse tja do Jadranskega morja. Na lokaciji z nadmorsko višino 2200m boste tako visoko, da boste lahko pustili vse tegobe v dolini in se prepustili glasbi, razgledu in smučanju hkrati.

Gostujoči DJ-i: 

  • DJ Langus: se z DJanjem ukvarja od leta 2006. Vrtel je v večina slovenskih klubov, hkrati pa je tudi več let organiziral elektronske dogodke. S svojo energijo nikoli ne razočara publike.
  • DJ Manatea: Mateja D. aka manatea je energična in perspektivna DJ-ka iz Slovenije. Je ena izmed prvih predstavnic nežnejšega spola, s katerimi pomaga krojiti elektronsko sceno na slovenskih tleh že od leta 2002. Po krajšem premoru se vrača za mešalni pult, da vas v deep – tech house ritmih zopet zaziba na plesišču.
  • DJ r. bade: R.Bade je mlad perspektivni DJ, ki je stacioniran v okolici Idrije. Svojo glasbeno pot je začel pred 4 leti ko je se je prvič predstavil občinstvu. Ima svoj brand TexasMadafakinSound in je znan po svojih energičnih House ritmih.

Več na BUM PARTY 

OSTALI ZIMSKI DOGODKI: 

Med 7. - 9. marcem se bo na Kaninu odvil poseben dogodek - KaninSKI story.  Gre za prijateljsko tekmovanje, kjer bodo tričlanske ekipe imele na razpolago dva dni za snemanje in montažo dvominutnega sklopa posnetkov. Čas za prijavo je do 1. marca na kaninski.story@gmail.com. Vzporedno s tekmovanjem se bosta odvijali foto in video delavnica ter lavinska delavnica za varno gibanje v gorah.

“Kdo se boji kosmatega moža?”, se na vrhu Kanina na ves glas zavpije Filip Flisar. “Nihče”, odvrne množica. “Kaj pa, če pride?!” vpraša bradati. Potem pa “samo gaaaas!”. Meniš, da lahko zbežiš kosmatemu možu?
RED BULL SAMO GAS je tekmovanje s skupinskim startom v eni sami kategoriji (smučarji in deskarji na snegu, moški in ženske). Začetek tekmovanja oznani pok startne pištole, po katerem udeleženci najprej tečejo do svojih smuči, nato sledi spust proti cilju. Filip Flisar starta 100 m za tekmovalci. Zadnji ujet tekmovalec oziroma prvi tekmovalec v cilju postane veliki zmagovalec Red Bull Samo Gas. Red Bull Samo Gas je odprto tekmovanje, katerega se lahko udeležijo smučarji in deskarji na snegu, starejši od 18 let (rojeni pred 23. marcem 2001).
Prijavi se na: redbull.si/samogas

Za točne informacije glede obratovanja smučišča pa spremljajte kanin.si

Pripravila: Ana Vehovar