Kam na smučanje? To so 3 ideje, ki bodo navdušile celo družino

Kam na smučanje? To so 3 ideje, ki bodo navdušile celo družino (foto: Profimedia) Profimedia
11. 1. 2022

Obožujete smučanje in bi letošnjo zimo izkoristili za smuko v dvoje ali z otroki? To so smučišča, ki vas bodo navdušila s ponudbo.

#1 Mariborsko Pohorje

Smučišče Mariborsko Pohorje je največji smučarski center v Sloveniji in se nahaja južno od mesta Maribor, na področju Mariborskega in Areškega Pohorja.

Uživate lahko na več kot 40 kilometrih smučarskih prog, primernih za smučanje vseh težavnostnih stopenj. Smučišče ima tudi najdaljše osvetljeno smučišče v Evropi. Njegovih 10 kilometrov je primernih za smučarje začetnike, kot tudi zahtevne smučarje in deskarje na snegu.

#2 Cerkno

Smučarski center Cerkno je z 18 km urejenih prog na prisojni strani Julijskih Alp večkratni nosilec naziva »Naj smučišče v Sloveniji«.

Z zahtevnimi pobočji za izkušene smučarje, s progami za sproščeno smuko in poligonom za začetnike ponujajo nekaj za vsakega. Zaradi varnosti, pretočnosti in smučarskih izobraževanj pa veljajo tudi za družini prijazno smučišče.

#3 Rogla

Kdor je okusil belo pravljico na Rogli, ve, da to ni le še eno smučišče - vedno urejene smučarske proge, aktivnosti za vso družino in odlična kulinarična ponudba vas bodo navdušili, da se boste želeli čim prej vrniti. 

Rogla je tako blizu, da jo lahko obiščete le za en dan, a hkrati dovolj daleč, da boste pozabili na vse skrbi in se popolnoma prepustili smučarskim užitkom - sami, v svoje ali s celo družino.

Ugodnost pri nakupu smučarske vozovnice

Na smučiščih Mariborsko Pohorje in Cerkno lahko člani programa zvestobe Varuh zdravja s kartico Varuh zdravja v smučarski sezoni 2021/2022 izkoristijo popust na redne cene smučarskih vozovnic.

Na smučišču Mariborsko Pohorje je 15-odstotni popust pri nakupu dnevne smučarske vozovnice za vse starostne kategorije celodnevnih vozovnic (odrasli, mladina, študenti, seniorji, otroci, invalidi). Na smučišču Cerkno pa je na voljo 10-odstotni popust.

Več na vzajemna.si.
Nagradna igra

Sodelujete lahko tudi v Zimski nagradni igri, ki poteka do 9. 2. 2022 in obljublja bogate nagrade: smučarski komplet Peak Performance, otroške smučarske čelade in očala, kape za smučarski tek, podkape, trakove, strgala za led in tudi smučarske vozovnice za smučišče Cerkno. Več informacij najdete TUKAJ.