Koliko vas bo letos stalo smučanje?

12. 2. 2012

Bližajo se zimske počitnice in večina že razmišlja o smučanju. Vendar to ni poceni – čeprav je otrokom lanska oprema še prav in starša o novi niti ne razmišljata, je denar treba odšteti za smučarske vozovnice. Poglejmo, koliko vas bo letos stalo smučanje.

Koliko vas bo stalo smučanje v Sloveniji in koliko v tujini

Najbolj se splača nakup različnih družinskih smučarskih paketov, še bolj pa boste privarčevali, če boste smučanje prestavili na marec, ko zlasti v tujini ponujajo zares ugodne vikend pakete.

Cene posameznih smučarskih vozovnic so v Sloveniji večinoma ostale iste kot lani, novi v ponudbi slovenskih smučišč pa sta enotna sezonska smučarska vozovnica (cena za odraslega je 599 evrov, velja pa za vsa smučarska središča z izjemo Vogla in Kanina) in šestdnevna vozovnica, za katero bodo odrasli morali odšteti 159 evrov, veljala bo šest zaporednih dni, zatem pa jo bo mogoče še leto dni uporabiti za uveljavljanje ugodnosti pri različnih turističnih ponudnikih.

Po sezoni

Na Mariborskem Pohorju velikih ugodnosti med počitnicami niti nimajo, zato pa ugodnosti pripravljajo predvsem po sezoni, ko v programih Boom počitnice gostom, ki prespijo vsaj tri noči, ponujajo brezplačno smučarsko vozovnico.

Tudi Kranjska Gora ima predvsem marca občutno nižje cene kot med zimskimi počitnicami.

Podobne ponudbe imajo skoraj vsa tuja smučarska središča: kliknite na stran mondenega St. Moritza, ki vam že za naslednjo sezono ponuja 30 odstotkov cenejše vozovnice, marca pa imajo zares ugodne tridnevne vikend pakete z brezplačnimi vozovnicami.

Tako si lahko štiričlanska družina z otrokoma, starima do 12 let, privošči smučanje v St. Moritzu že za 1.100 evrov – v ceno so vključene namestitev v hotelu s tremi zvezdicami in štiri celodnevne smučarske vozovnice.

Študenti za 17 evrov

Kanin je letošnjo sezono bolj prijazen predvsem do študentov, saj bodo lahko smučali že za 17 evrov, odrasli pa ob nakupu pete smučarske vozovnice šesto prejmejo brezplačno.

Po vozovnice na internet

Odlične akcije in ponudbe lahko sprem­ljate tudi na www.skifun.si, na spletnih straneh smučarskih središč ali pa pri turističnih agencijah, ki organizirajo celovite smučarske počitnice.

Na poti v Avstrijo in Italijo lahko smučarske vozovnice pridobite na točki ponudnika Ski pass travel v Kranjski Gori ali pa na bencinskem servisu Hrušica v smeri Avstrije.

Na spletni strani www.skipasstravel.si lahko spremljate njihove akcije in ugodnosti.

Seznam večine evropskih gorskih smučarskih središč boste tako našli na spletni strani www.mountvacation.com, kjer ponujajo tudi ugodne pakete, objavljajo popuste ter ocene nastanitev in ponudbe za smučarje.

Iz revije Lisa