Koliko vas stane če se poškodujete med smučanjem v tujini?

6. 2. 2017 Promocijsko sporočilo

S pravilno pripravo lahko pričakamo naš dopust v popolni smučarski formi in tako se najboljše izognemo morebitnim poškodbam. Pa poglejte koliko vas stane, če se si v tujini zlomite golenico.

Nasveti za zmanjšanje smučarskih poškodb

  • Dobro se ogrejte

Ne pozabite na ogrevanje preden se zaženete na smuči, to je bolj pomembno kot se vam mogoče zdi. Namreč ogrevanje je nujno pred vsakim športnim udejstvovanjem in smučanje ni nikakršna izjema.

  • Nosite čelado

Mogoče marsikomu nošenje čelade ni ravno "kul", ampak vam to lahko reši življenje.

  • Zavedajte se svojih mej

Ne poskušajte se voziti hitreje kot vam vaše znanje dopušča. Sami presodite, kaj zmorete in kaj ne ter se držite hitrosti pri kateri ste sigurni, da je dovolj varna za vas in vse ostale udeležence na smučišču.

  • Učite se od profesionalca

Če ste čist začetnik ali povratnik na smuči po dolgi odsotnosti vam priporočamo, da si za učenje najamete profesionalnega učitelja smučanja.

  • Ustrezna smučarska oprema

Ko kupujete smučarsko opremo, se morate nujno posvetovati s prodajalcem, ki vam bo znal pomagati in svetovati pri pravilni izbiri. Seveda se pravilna izbira začne pri vaših fizičnih predispozicijah (teža, višina), nivoju znanja, načinu smučanja ter tudi debelina denarnice.

Splača se skleniti turistično zavarovanje

A kljub pripravljenosti in dobremu znanju smučanja in deskanja se na smučiščih vsako leto pripeti veliko nesreč in poškodb. Poškodba nam zagreni in pokvari prelep dan na smučišču ali celo cel smučarski dopust in naslednje tedne, ko poškodbo zdravimo.

Poskrbite, da poškodbe ne bodo močno prizadele tudi vaših denarnic. Kot zanimivost vam predstavljamo informativni infografični prikaz Zavarovalnice Triglav. Pa poglejte koliko vas stane, če se si v tujini zlomite golenico.

Več koristnih vsebin za brezskrben vsakdan najdete na portalu Vse bo v redu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri