Lindsey Vonn: Vzpon (The Climb), dokumentarni film o neverjetnem povratku prvakinje v smuku

Lindsey Vonn: Vzpon (The Climb), dokumentarni film o neverjetnem povratku prvakinje v smuku (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2015

Vzpon (The Climb) je enourni dokumentarni film, ki sledi neverjetnemu povratku olimpijske prvakinje v smuku Lindsey Vonn. Od srede, 28. januarja, bo brezplačno na ogled na Red Bull TV.

Leta 1980 je Avstrijka Annemarie Moser-Pröl postavila rekord v številu zmag na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju. Vse se je spremenilo januarja 2015 v italijanski Cortini d'Ampezzo, kjer je 30-letna Američanka Lindsey Vonn na najvišjo stopničko zmagovalnega odra svetovnega pokala stopila 63.

Anna Fenninger, Lindsey Vonn, Tina Weirather, januar 2015, Italy

Vendar je bil povratek v karavano svetovnega pokala vse prej kot lahek.

5. februarja 2013 se je Lindsey Vonn ponesrečila na superveleslalomu, svoji prvi tekmi na svetovnem prvenstvu v Schladmingu v Avstriji. To je bila poškodba, ki je pomenila konec sezone in operacijo, ki bi lahko ogrozila njeno kariero.

Devet mesecev pozneje, ko so se bližale olimpijske igre 2014, se je Lindsey znova ponesrečila na treningu, zaradi česar se je bila naposled prisiljena umakniti z olimpijskih iger v Sočiju.

Vpon - The Climb

Lindseyina skoraj dveletna mučna rehabilitacija, pot od operacijske mize do zmagovalnega odra, je ovekovečena v uro trajajočem dokumentarnem filmu The Climb, ki bo vsem svetu prvič na voljo 28. januarja 2015.

Brezplačno si ga bo mogoče ogledati na Red Bull TV, digitalni video storitvi, dostopni prek spleta, mobilnih naprav in izbranih partnerskih platform, med drugim prek Apple TV in Xbox 360:

www.redbull.com/theclimb

Dokumentarni film vključuje prvič predvajane posnetke Lindseyjinega drugega padca, operacijsko dvorano, kjer se priznani ortopedski kirurg Dr. James Andrews trudi zakrpati koleno športne zvezdnice, nato pa film sledi smučarkinim telesnim in čustvenim borbam, ko se poskuša vrniti v smučarski vrh, hkrati pa ostaja v soju žarometov kot največja zvezdnica svojega športa.

Za več informacij o Red Bull TV obiščite www.redbullmediahouse.com