Mladi up 2018 Alex Cisar vabi k prijavi: Poleg finančne pomoči ti pomagajo tudi pri oblikovanju osebnosti

Mladi up 2018 Alex Cisar vabi k prijavi: Poleg finančne pomoči ti pomagajo tudi pri oblikovanju osebnosti (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
7. 10. 2019

Medtem, ko prijave kandidatk in kandidatov v novi sezoni Mladi upi 2019 zbirajo prav te dni, predstavljamo biatlonca Alexa, ki je lani strokovno komisijo navdušil z rezultati in energijo. Pravi, da mu je sodelovanje v Mladih upih obogatilo življenje.

Tudi letos zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav k sodelovanju v projektu vabi mlade nadarjene športnike, para-športnike, umetnike in znanstvenike. Nudijo finančno pomoč in mnoge druge aktivnosti.

Finančna pomoč je Alexu zelo pomagala: "Finančna pomoč od Mladih upov mi je pomagala predvsem pri nabavi dodatnih pripomočkov za trening moči in kondicije, kot je na primer trenažer soročnega odrivanja, ki krepi zgornji del telesa. Hkrati so mi sredstva omogočila dodatne priprave ter fizioterapevtske obravnave."

Alex, ki je v zadnji sezoni osvojil zlato odličje v šprintu, ubranil naslov mladinskega svetovnega prvaka v zasledovalni tekmi, z ekipo pa v štafeti postal tudi svetovni podprvak, pravi, da v zavodu Vse bo v redu nudijo še več: "Sodelovanje z ekipo Mladih upov se po dodelitvi finančne pomoči ne konča, saj nam nudijo dodatna izobraževanja denimo s področja osebnih financ, kar se mi zdi zelo pomembno, da se športniki že v mladih letih naučijo voditi svoje finance."

Vsem, ki razmišljajo o prijavi, svetuje naj ne omahujejo: "Gre za super izkušnjo, ki ne prinaša samo finančne pomoči, temveč tudi dodatne aktivnosti kot so izobraževanja, oglaševanje, prijateljstva, ki ne pripomorejo samo k oblikovanju športnikove identitete, temveč tudi osebnosti." Vesel je tudi novih poznanstev: "Nenazadnje na skupnih srečanjih spoznaš tudi druge nadobudne športnike, umetnike, znanstvenike. Vsi imamo enak cilj biti dobri oziroma najboljši v tem kar počnemo, zato nas takšna miselnost povezuje, združuje in nam omogoča sklepati prijateljstva."

Prijave zbirajo do 15. oktobra!

K sodelovanju zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav vabi mlade talentirane športnike, para-športnike in umetnike, stare od 16 do 19 let ter mlade talentirane znanstvenike, stare od 17 do 20 let. Več o prijavi najdete tukaj.

Dvajset prijavljenih, ki se bodo uvrstili v finale, bodo predstavili na www.mladi-upi.si in ostalih spletnih in tiskanih medijih.