Nassfeld – priljubljen cilj slovenskih smučarjev

Nassfeld – priljubljen cilj slovenskih smučarjev (foto: nassfeld.at) nassfeld.at
12. 12. 2019

Nassfeld je eno tistih smučišč, kjer ni težko slišati slovenščine. Konec koncev ne le, da ni prav daleč od Ljubljane (tam ste lahko v dveh urah), temveč se da do njega priti tudi, ne da bi plačevali predornino za karavanški predor in avstrijsko avtocestno vinjeto.

Letošnja sezona se je začela v začetku decembra, nanjo pa so se pripravili (kot je to pri uspešnih avstrijskih smučiščih v navadi) z nekajmilijonskimi vlaganji v infrastrukturo in ponudbo – in to le na strani upravljavca smučišč. Hotelirji in ponudniki prenočišč in gostinskih storitev, ki ravno tako veliko vlagajo v izboljšanje ponudbe, v skoraj 10 milijonov investicijskega proračuna niti niso zajeti.

Tako so povečali umetna jezera, v katerih hranijo vodo za umetno zasneževanje in povečali črpalne kapacitete, dodali 63 novih zasneževalnih naprav in kupili 3 nove teptalce. Tudi zato so lahko razširili nekatere proge (tudi z mislijo na varnost), dodali razširili pa so tudi poligon za začetnike pri Tressdorfer Almu, ki je dobil nov, 140-metrski trak.

Ker so toliko dodelali sistem zasneževanja, lahko sedaj glavne proge zasnežijo že v manj kot tednu dni hladnega vremena, s čimer so si zagotovili bolj stabilno sezono. Ta se po decembrski otvoritvi nadaljuje s kopico »Ski opening« dogodkov v decembru (tisi, namenjen slovenskim smučarjem, je na sporedu tretji konec tedna), v začetku januarja se bodo z ugodnimi cenami in ugodnostmi za otroke posvečali družinam (enako velja tudi za konec marca in začetek aprila), ne glede na termin pa vedno poskušajo goste razveseliti s kako malenkostjo, ki bi jim razvedrila dan – pa naj gre za zastonjski hiter servis za smuči, mazilo za ustnice ali topel napitek on progi.

Eden od vrhuncev sezone je seveda tradicionalna najdaljša smučarska tekma na svetu, Schlag das Ass 2020 6. in 7. marca, potem pa bo sledila še kopica uživanju na soncu in dobri glasbi posvečenih dogodkov v marcu – vključno z dogodkom Sound of Wine 2020, na katerem mladi vinarji v plesne in elektronske glasbe polnem okolju predstavljajo svoje novosti.

Seveda v Nassfeldu niso pozabili niti na ljubitelje taka na smučeh, saj je na voljo za okoli 80 kilometrov tekaških prog. Prenovili in razširili so tudi nekatere blagajne, da so vrste za vozovnice krajše, pa skrbijo tudi samopostrežni avtomati ter možnost spletnega nakupa.

Glede na to, kakšne so bile proge, ko smo jih že takoj v začetku decembra prvič preizkusili, tudi ni skrbeti, da užitkov na snegu ne bi mogli zagotavljati še dolgo v pomlad.