Pomerite se s Filipom Flisarjem na Kaninu!

Pomerite se s Filipom Flisarjem na Kaninu! (foto: Siniša Kanižaj) Siniša Kanižaj
25. 2. 2020

Atraktivno smučarsko tekmovanje Red Bull Samo Gas se na Kanin letos vrača v nedeljo, 29. marca. Filip Flisar bo izzivalce, po strminah visoko nad Sočo, lovil že tretjič.

Smučarska in deskarka dirka Red Bull Samo Gas s skupinskim startom  ima zelo preprosta pravila: Tekmovalci se z vrha proge poženejo v dolino, z nekaj zaostanka pa jim sledi Filip Flisar, ki jih poskuša prehiteti in izločiti.

Zmagovalec dirke je na koncu tisti ali tista, ki pred hitrimi smučmi drznega Flisarja dodaja gas najdlje, torej ga Filip prehiti zadnjega, ali pa do cilja sploh ne. Leta 2018 je bil to Matej Bradaškja, lani pa Primož Zorč.

Letošnja novost je ta, da se bodo deskarji in smučarji pomerili ločeno, Filip pa bo oboje lovil na smučeh. Pri lovljenju deskarjev bi lahko smučal le po enem robniku, se strinjate? 

Morda ste slišali za poškodbo, zaradi katere je Flisar predčasno zaključil letošnjo sezono svetovnega pokala v smučarskem krosu, vendar ga to ne bo oviralo pri tekmi na Kaninu: "Dejstvo je, da je svetovni pokal nekaj drugega kot naša zabavna dirka na Kaninu. Za dirkanje na najvišjem nivoju moraš biti sto odstoten, tvegati moraš veliko, jaz pa ne bi rad, da se poškodba ponovi še preden jo do konca zacelim."

In če se bojite, da snega ne bo, naj vam povemo, da je Kanin visokogorsko smučišče, ki sega do nadmorske višine 2.300 metrov, na teh višinah pa je snega konec marca vedno dovolj. Bojazni, da bi dirkali po suhem, tako tudi ob letošnji skromni zimi ni.

Prijave na tekmo so odprte, vse informacije pa vas čakajo na spletnem naslovu https://www.redbull.com/si-sl/events/red-bull-samo-gas.