Prvič v Sloveniji edinstvena izkušnja smučarskih skokov z Oculus Riftom

Prvič v Sloveniji edinstvena izkušnja smučarskih skokov z Oculus Riftom (foto: Zavarovalnica Triglav) Zavarovalnica Triglav
17. 3. 2015 Promocijsko sporočilo

Zavarovalnica Triglav, dolgoletni partner Smučarske zveze Slovenije, bo v Planici in v nakupovalnem središču BTC City med 19. in 22. marcem omogočila izkušnjo rekordnega poleta tudi ljubiteljem smučarskih skokov.

Sliši se neverjetno, kar sama izkušnja tudi je, saj gre za prvi primer simulacije skokov v virtualni resničnosti v Sloveniji. Vse, kar potrebujete za rekorden skok, je naglavni zaslon po imenu Oculus Rift. Gre za tehnološko napredna očala, ki na videz spominjajo na smučarska očala. Izkušnja z virtualnimi 3D očali je trenutno daleč najboljši približek dejanskemu skoku na legendarnem prizorišču v dolini pod Poncami, kjer skakalci zaključijo tekmovalno sezono.

V četrtek, 19. marca, bo to edinstveno doživetje na voljo predstavnikom medijev v uradnem novinarskem središču v Kranjski Gori, dan kasneje se bodo lahko na virtualni letalnici v Planici pomerili tekmovalci v skakalni vasi.

V soboto in nedeljo, 21. in 22. marca, bodo nov svetovni rekord v smučarskih skokih lovili obiskovalci v nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani.

Več informacij o testiranju virtualnih 3D očal je na voljo na uradni Facebook strani Zavarovalnice Triglav in na spletni strani www.planica.tv. Kako je virtualna 3D očala testiral naš Peter Prevc, pa si poglejte v spodnjem videu: