Pustite se očarati lepotam zime na Koroškem

Pustite se očarati lepotam zime na Koroškem (foto: Promocijski material) Promocijski material
10. 12. 2015

Ne glede na to, ali ste začetnik, povratnik ali izkušen smučar, tisti, ki se boste podali na eno od koroških smučišč, boste zagotovo prišli na svoj račun.

Raznoliko ponudbo zagotavlja kar 30 smučarskih območij in okoli 800 kilometrov smučarskih prog z zagotovoljenim snegom. Za udobje in užitek poleg širokih in varnih spustov poskrbijo udobne žičnice z ogrevanimi sedeži, infrardeče savne na smučarski progi, butler na progi in taksi s konjsko vprego.

Še namig za prave smučarske užitkarje: pomladno smučanje na prijetno toplem spomladanskem soncu!

Posebno ugodne možnosti za dopust omogočajo smučarska vozovnica Topskipass Kärnten-Osttirol-Gold, regionalne smučarske vozovnice in pavšali, ki vključujejo privlačno dodatno ponudbo. Vsem tistim, ki že dolgo niste stopili na smuči ali želite svoje znanje nadgraditi, priporočamo opravljanje tečaja za povratnike v eni od koroških šol smučanja.

Posebna zimska doživetja vas čakajo tudi zunaj smučarskih prog:

  • tek na smučeh,
  • sankanje,
  • drsanje na zamrznjenih jezerih ter
  • vodni užitki v svetu doživetij Kärntner Therme.

Za kulinarične užitke poskrbi koroška kuhinja s pridihom regije Alpe-Jadran, v kateri sveže regionalne sestavine, stara kuharska tradicija in nove interpretacije jedi sesravljajo okusno celoto.

Pustite se očarati lepotam zime na Koroškem – več informacij najdete na www.koroska.info.

Regija Beljak

Smučarski in termalni užitki na enem mestu!

Regija Beljak je pravi naslov za vse tiste, ki si med zimskim dopustom želijo kombinacijo zabave na smučeh, družinske idile in termalnih užitkov, hkrati pa bi radi občutili božično vzdušje v enem od najlepših avstrijskih mest.

Na smučarskih območjih Osojščica in Tromeja so smučarske proge z zagotovljenim snegom namenjene tako začetnikom kot profesionalnim smučarjem.

Ponudba alternativnih športnih aktivnosti je v naravnem parku Dobrač in na smučišču Verditz, kjer velika mreža zimskih pohodniških poti zagotavlja odlične možnosti za turno smučanje, tek na smučeh in sankanje.

Uživate lahko tudi v gostoljubnosti mesta ob Dravi Beljaku. Ljubitelji wellnessa pa si lahko privoščijo sprostitev v svetu doživetij KärntnerTherme termalnega kompleksa Warmbad-Villach.

Štiri dni v trizvezdičnem nastanitvenem objektu, polpenzion z bogatim samopostrežnim zajtrkom, tridnevna smučarska vozovnica za eno smučarsko območje znotraj regije Villacher Skiberge, 20-odstotni popust na večerno karto za vstop v KärntenTherme Warmbad-Villach, brezplačen prevoz z avtobusom do lokalnega smučarskega območja že od 238 evrov na osebo v dvoposteljni sobi. Po dogovoru je možno tudi podaljšanje bivanja in namestitev v vseh nastanitvenih kategorijah. Veljavnost: od 5. decembra 2015 do 3. aprila 2016

Več informacij na:

Labotska dolina

Zimsko doživetje v koroški šoli smučanja.

Pozimi Labotska dolina zablesti v vsej svoji raznolikosti. Tukaj se srečajo zasanjane in zasnežene gozdne poti ter čudovita pokrajina na eni in številne možnosti za športne aktivnosti na drugi strani.

V smučarskih območjih Golica, Klippitztörl in Weinebene izkušene smučarje in deskarje pričakujejo užitkarski spusti in hitre proge svetovnega pokala, ki se razprostirajo tudi na višini do 2100 metrov. Položna pobočja so zelo primerna tako začetnike in povratnike kot tudi za najmanjše smučarje.

Turni smučarji cenijo poti brez nevarnosti smučarskih plazov. Med pohodom s krpljami lahko uživate v čudoviti naravi, v rustikalnih kočah, ki ležijo daleč nad drevesno mejo in meglenim morjem, pa lahko zunaj visokogorskih območij uživate na soncu.

Prijaznost do družin je opazna tudi pri cenah: 2 nočitvi s polpenzionom, uporaba notranjega bazena, turške savne in infrardeče savne ter dvodnevna smučarska vozovnica so na voljo že od 163 evrov. Se vidimo v Labotski dolini!

Več informacij na:

Družinska regija Katschberg

Otroški smeh je zagotovljen.

Regija Katschberg-Rennweg je na dobri poti, da postane vodilna družinska regija. Na sončni strani Alp je namreč celotna ponudba prilagojena družinam. Otroški smeh, spočiti starši, srečne družine – vse to zagotavlja regija Katschberg.

Otrokom je na voljo lastna otroška proga. Najmanjše smučarje pri spustu spodbujajo govoreči stripovski liki ob progi, otroška vlečnica na krožnike pa jih ponovno pripelje do starta. Na Katschbergu lahko družine izbirajo med številnimi štirizvezdičnimi hoteli, počitniškimi apartmaji, kočami in hišami Chalet.

Gotovost snega zagotavlja višinska lega med 1.640 in 2.220 metri ter moderne zasneževalne naprave, s katerimi so opremljene vse smučarske proge. Snežnim navdušencem je na voljo skupno 70 kilometrov smučarskih prog, dostop na progo iz hotela pa je sploh prav posebno udobje.

Štiri nočitve v nastanitveni kategoriji po želji in tridnevna zlata smučarska vozovnica Topskipass Kärnten-Osttirol Gold od 182 evrov na osebo v dvoposteljni sobi. Akcija velja v časovnem obdobju od 28. novembra do 20. decembra 2015 in od 7. januarja do 10. aprila 2016.

Več informacij na:

Nockberge

Doživite zimski čar v regiji Nockberge.

Regija Nockberge očara z raznolikostjo. Štiri smučarska območja zagotavljajo zabavo na snegu za vso družino. Zunaj smučarskih prog k odkrivanju vabi zasnežena visokogorska pokrajina, za dodatno popestritev dopusta pa poskrbijo adventni sejmi v dolinah.

Štiri smučarska območja Turracher Höhe, Hochrindl, Innerkrems in Heidi Alm Skipark na Falkertu ponujajo popolne smučarske proge s sodobnimi žičnicami, na Turrachu pa od letošnje sezone čakajo tri nove proge, da jih odkrijete.

Na Falkertu priljubljeni liki iz otroške serije Heidi poskrbijo za igrivo učenje na snegu. Na Hochrindlu položne in široke proge zagotavljajo sončne trenutke na južni strani Alp. Smučarsko območje Innerkrems pa odlikuje raznolika ponudba za družine.

Tisti, ki si želijo zabave zunaj smučarskih prog, lahko izbirajo med romantičnim pohodom s krpljami v Himmelbergu, tekom na smučeh na edinstveni progi Römerloipe v Gnesauu in obiskom pristnega adventnega sejma v Trgu (Feldkirchnu). Prav poseben zimski čar regije Nockberge vas tukaj spremlja na vsakem koraku in v vsakem smučarskem zavoju. Prepričajte se sami.

Pet dni v dvoposteljni sobi, tridnevna smučarska vozovnica in izposoja smuči, vožnja na adrenalinskem sankališču Nocky Flizer in butler servis na progi že od 406 evrov na osebo v trizvezdičnem hotelu in od 526 evrov na osebo v štirizvezdičnem hotelu med zimsko sezono 2015/2016.

Več informacij na:

Bad Kleinkirchheim:

Otroci do 12. leta smučajo za samo 1 evro na dan.

V Bad Kleinkirchheimu, prizorišču svetovnega pokala v alpskem smučanju, vas čakajo dobro pripravljene smučarske proge v skupni dolžini 103 kilometre, do katerih vas pripelje 25 žičniških naprav. Doživite aktivno sprostitev v samem središču smučarskega območja. Po zabavnem vijuganju po prostranih belih strminah športnega Bad Kleinkirchheima ali sončnega St. Oswalda se lahko sprostite bodisi v termah Römerbad in St. Kathrein ali v masažnih kabinah, tako imenovanih kockah, ki so vam na voljo neposredno na smučarski progi. Dodatna ponudba, ki jo vključuje smučarska vozovnica Bad Kleinkirchheim, zajema hitre in tekmovalne proge, vožnjo s čarobnimi sanmi, sankanje na Kaiserburgu, brezplačen brezžični internet na vseh spodnjih žičniških postajah ter lože z ležalniki na čudovitih razglednih točkah.

Od 9. januarja do 4. marca 2016

Ob nakupu smučarske vozovnice za šest dni ali več za odraslo osebo in otroka lahko otroci odkrivajo smučarske proge v St. Oswaldu in Bad Kleinkirchheimu za samo 1 evro na dan. Sedem nočitev, šestdnevna smučarska vozovnica (2 odrasla, 2 otroka do 12. leta) z vključenim zajtrkom že od 1.098 evrov na družino. Ob rezervaciji med 7. marcem in 3. aprilom 2016 pri enem od partnerskih obratov vam smučarsko vozovnico podarimo.

Več informacij na: