S pomočjo Perutnine Ptuj bo tudi letos smučalo 2.300 otrok

18. 1. 2019 Promocijsko sporočilo

Akcija Šolar na smuči je vseslovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok, ki vsako leto doseže zelo pozitiven odziv osnovnih šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2300 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo, več kot polovica se s tem športom sreča prvič.

V tej zimi bo akcija Šolar na smuči namenjena četrtošolcem, v terminu od 21. do 25. januarja. V organizacijo akcije so poleg pobudnika in nosilca, smučarskega centra Krvavec (akcija poteka 24.1.), vključeni še smučarski centri Rogla (akcija poteka 21.1.), Mariborsko Pohorje (akcija poteka 23.1.) in Cerkno (akcija poteka 25.1.).

Na otvoritvenem dogodku, ki bo na Krvavcu v nedeljo 20. januarja 2019, in vsak delovni dan v prihodnjem tednu bo POLI promocijska ekipa iz Perutnine Ptuj na smučiščih poskrbela za veselo druženje, promocijo in pogostitev mladih smučarjev s priljubljenimi Poli Dogi.

Na otvoritveni dan akcije Šolar na smuči (20.1.) je smučanje na Krvavcu za otroke (do 15. leta starosti) brezplačno.

Projekt je kot družbeno koristen prepoznal tudi predsednik RS Borut Pahor in ga podprl kot častni pokrovitelj. Ambasador projekta je nekdanji vrhunski alpski smučar Jure Košir, ki otroke na snegu vzpodbuja in pomaga pri učenju. Podpirajo pa ga tudi Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport, Ministrstvo za notranje zadeve in drugi.

Promocijski video z Juretom Koširjem: https://www.rtc-krvavec.si/si/aktivnosti/pozimi/solar-na-smuci