Smuči Elan Ace za celodnevno drvenje po urejenih progah

Smuči Elan Ace za celodnevno drvenje po urejenih progah (foto: Media Elan) Media Elan
19. 12. 2022 Promocijsko sporočilo

Elan, družba, ki že 80 let ročno izdeluje smuči v moderni proizvodnji 100% v slovenskih Alpah, predstavlja smučko Ace - s smučarskim krosom navdihnjeno serijo visoko zmogljivih smuči za urejene proge. Navdih za Elan Ace sicer prihaja iz Elanove bogate tradicije tekmovanj v klasičnih smučarskih disciplinah in smučarskem krosu, toda moderna tehnologija Ace Arrow ob brezkompromisni hitrosti in natančnosti omogoča tudi udobje za ves dan smučanja.

Smučarska tekmovanja v tradicionalnih disciplinah so skozi vsa leta predstavljala vrhunec našega športa. To je resnični preizkus smučarskega znanja in sposobnosti hkrati tudi najboljše prizorišče za preizkus novih izdelkov in inovacij. Toda razvoj smučanja je v zadnjih desetih letih oblikoval novo generacijo tekmovalcev v smučarskem krosu - disciplini, ki zahteva izjemno natančnost in moč.

"Smuči Ace so uporabniku prijazne tekmovalne smuči, saj smučarjem pomagajo obvladati hitre in divje zavoje tudi brez tekmovalnih izkušenj. Elan Ace smučarjem približa svet smučarskih tekmovanj," je povedal produktni vodja David Primožič. 

Media Elan

Ace svoje zmogljivosti dosega s pomočjo tehnologije Ace Arrow, ki s strateško oblikovanimi podložnimi ploščami in ojačitvami iz titana omogoča izjemno igrivost in energičnost. Na smučko pritrjena upognjena plošča iz ogljikovih vlaken deluje kot ojačevalnik, ki ustvarja moč po celotni površini od konice do repa, medtem ko titanova ojačitev v obliki puščice prenaša energijo. Zgornja puščica na sprednjem delu smuči v trenutku spremeni energijo s podložne plošče v neprekosljiv pritisk na robnike, v nasprotno stran obrnjena puščica na spodnjem delu pa zmanjšuje količino materiala v konicah in repih za hiter in lahkoten vstop in zaključek zavojev.

"Zaradi tehnologije Ace Arrow smuči hitreje reagirajo," je povedal Primožič. "So stabilnejše in omogočajo več nadzora v zavoju, s prihrankom materiala v konicah in repih pa lahko začutite razliko in uživate v lahkotnosti smučanja."

Izjemne zmogljivosti smuči Ace dopolnjuje tudi trajnostna naravnanost njihovega proizvodnega cikla. Smuči svojo pot začnejo v Elanovi tovarni, ki uporablja 100% zeleno električno energijo, izdelane pa so iz 70 % naravnih ali recikliranih materialov. Grafike so izdelane z okolju prijaznim digitalnim tiskom, ki zmanjšuje količino odpadnih hlapnih organskih spojin, odpadki ojačitev iz titanala se reciklirajo, lesni odpadki sredice pa se stisnejo v brikete, ki se uporabljajo za ogrevanje Elanove tovarne. 

Media Elan

ACE SCX FusionX

● Dimenzije 113/67/100
● Dolžine: 155, 161, 167, 173, 179
● Tehnologija: Tehnologija Ace Arrow, RST stranice, lesena sredica R2 Frame, Dual Ti, Power Rebound sistem
● Sistem vezi: EMX 12.0 GW FusionX

ACE GSX FusionX

● Dimenzije: 110/69/94
● Dolžine: 169, 174, 179
● Tehnologija: Tehnologija Ace Arrow, RST stranice, lesena sredica R2 Frame, Dual Ti, Power Rebound sistem
● Sistem vezi: EMX 12.0 GW FusionX

ACE SLX FusionX

● Dimenzije: 121/68/104
● Dolžine: 154, 159, 164, 169
● Tehnologija: Tehnologija Ace Arrow, RST stranice, lesena sredica R2 Frame, Dual Ti, Power Rebound sistem
● Sistem vezi: EMX 12.0 GW FusionX

ACE SL FusionX

● Dimenzije: 121/68/104
● Dolžine: 154, 159, 164, 169
● Tehnologija: Tehnologija Ace Arrow, RST stranice, lesena sredica R2 Frame, Mono Ti, sistem Power Rebound
● Sistem vezi: EMX 11.0 GW FusionX

Sledi @elanskis profilom in spoznaj izdelke za nepozabne smučarske trenutke.

Media Elan

O Elanu

Elan je dolgoletni proizvajalec smuči iz slovenskih Alp s skoraj 80 leti izkušenj v oblikovanju in izdelavi najboljših smuči na svetu za prijatelje in družine, ki uživajo v smučanju in si želijo zabave in dobrih časov v gorah. Nagrade na testih in priznanja za oblikovanje leto za letom pričajo, da inovativni produkti odražajo tradicijo blagovne znamke in zavezo ne le izdelovanju smuči, temveč izdelovanju BOLJŠIH smuči, ki smučarjem prinašajo nepozabne trenutke v gorah. Obiščite nas na naslovu: www.elanskis.com.