Smučišča za gurmane: nenavadne dobrote, ki jih morate preizkusiti na smučanju

Smučišča za gurmane: nenavadne dobrote, ki jih morate preizkusiti na smučanju (foto: Golte (promocijsko gradivo)) Golte (promocijsko gradivo)
5. 1. 2020 Promocijsko sporočilo

Smučišča že dolgo niso le raj za vse, ki želijo preizkušati zimske športe, ampak tudi za ljubitelje kulinarike. Na Golteh ne boste razočarani. 

Ko pomislite na smučišča, bele strmine in lepe spomine, ki ste jih prinesli z zimskih počitnic, je med njimi zagotovo tudi vonj ali okus kakšne jedi, ki si jo lahko privoščite samo tam. Na Golteh boste razvajali tako svoje telo, ki mu boste namenili več gibanja, pa tudi brbončice. 

Preden postrežemo z dobrotami iz Savinjske doline, naj vam zaupamo, da se gostje aprtmajev lahko razvajajo z jutranjo dostavo svežega kruha. Saj veste, da je zajtrk za športnike nadvse pomemben obrok, če vključuje svež kruh, pa boste ob pogledu na smučišče (ki je tik ob aprtmajih) dan začeli popolno. 

Kot ste verjetno že sami ugotovili, je najbolj tipična jed zagotovo savinjski želodec, ki je narejen pri kmetih na planoti in se ne more primerjati s tistim, ki ga kupite v trgovini v mestu. 

Malo manj znan je Ajdnik - savinjska potica, pripravljena iz ajdove moke in meda. Recepta zanjo verjetno ne boste dobili, lahko pa jo okusite v hotelu ali kočah ob smučišču. 

Poskrbljeno je tudi za ljubitelje čajev, ki morajo naročiti Goltea alpski čaj. Že iz okusa boste ugotovili, da vsebuje zelišča, ki jih najdemo na Golteh. 

Za konec ne moremo mimo dejstva, da Slovenija proizvede največ hmelja na prebivalca na svetu. Skoraj ves se proizvede v savinjski dolini, kjer lahko poskusite Goutarja, ki je od začetka do konca narejen prav tam. 

Kot rečeno, lahko vse kulinarične dobrote poskusite v hotelu ali kočah. Ker dobri jedi pritiče tudi prijazno osebje, to seveda dobite poleg naročila. Tako natakarje, kot receptorje in žičničarje lahko vprašate vse, kar vas zanima in dobite dobro usmeritev ali rešitev.