Sodelujte v zabavni nagradni igri in osvojite 2 smučarski karti

Sodelujte v zabavni nagradni igri in osvojite 2 smučarski karti (foto: Promocijski material) Promocijski material
5. 12. 2014

Za smučarsko idilo v avstrijskem Nassfeldu.

Kdo bo smučal?

Nagradno igro smo zaključili in med vsemi, ki ste poslali pravilen odgovor, izbrali srečno nagrajenko dveh brezplačnih smučarskih kart za smuko v Nassfeldu.

Pravilen odgovor je C.

Srečna nagrajenka, ki bo brezplačno smučala, pa je Barbara Pungerčar.

Iskrene čestitke in prijetno smuko želimo!

O Nassfeldu - največji sončni terasi v Alpah

Nassfeld (Mokrine), največje in najsodobnejše smučišče avstrijske Koroške in eno izmed 10 naj smučišč Avstrije, se ne ponaša zgolj s svojo osupljivo gorsko panoramo, kilometri prog, temveč tudi z zagotovljenim snegom. In soncem!

Koroška 'snežena jama', ki se vsako leto od začetka decembra do sredine aprila odene v belo odejo, je pravi raj za smučarje, deskarje, smučarske tekače in vse ljubitelje drugih trendovskih športov na snegu. Ker Mokrine sodijo med smučišča z največ sončnimi urami, je mogoče smučati skoraj cel dan!

Zahvaljujoč tedenski nočni smuki 'Pisana proga' na eni najdaljših osvetljenih prog v Alpah in 'Shows on Snow' pa v Mokrinah tudi ob večerih ni nikoli dolgčas.

In če jo gospa Zima slučajno zagode s svojo radodarnostjo, zasneževalni sistem, ki pokriva celotno območje, ter najsodobnejše žičniške naprave poskrbijo za 110 kilometrov smučarskih prog in nemoteno smučarsko zabavo skozi celo sezono.

Družabni kotički, sončna terasa in še več

Mokrine nudijo tudi široko paleto storitev, ki skrbijo za nadpovprečno mero udobja in zabave na progah.

Letošnja novost so družabni kotički, ki s svojim nadvse udobnim pohištvom vabijo k uživanju gorske panorame. Da pa bi gostje lahko ta veličastni razgled na Visoke Ture delili s svojimi prijatelji doma, nudijo še brezplačno wlan povezavo.

V okviru sončne smuke 2015 se bodo Mokrine spremenile v največjo sončno teraso v Alpah: za nadvse sproščeno vzdušje bodo poskrbele gorske koče in restavracije z različnimi tematskimi bari na prostem: pričakuje vas več kot 1.000 ležalnikov,območja za chill-out in viseče mreže. Trendovska glasba, izvirni napitki in dobrote poleg običajnih specialitet v kočah bodo pri rekreativnih smučarjih poskrbeli za pravo razpoloženje.

Številne prireditve kot so:

  • snežna plaža na gori,
  • največja bikini zabava Bikini-Flashmob v Alpah,
  • tekmovanje v drsenju po vodi Water Slide Contest
  • in kubanska zabava Festa de Cuba

pa bodo v globoko zasneženo zimsko pokrajino smučišča Mokrine vnesli karibsko razpoloženje.

Sankaška zabava za velike in majhne: pripravili jo bodo na kar 5 naravnih sankaških progah, od katerih so 3 osvetljene tudi zvečer.

Preseško jezero pri Šmohorju pa vabi k drsanju, zabavnemu kegljanju na ledu in igranju hokeja. 

In še sprostitev:

Za prijetno sprostitev po zimski športni aktivnosti poskrbijo wellness ponudbe hotelov v središču in okolici Mokrin ter doživljajsko pokrito kopališče Aquarena v kraju Kötschach-Mauthen.

Ekspresni servis in ugodna izposoja smuči

Ob začetku nove smučarske sezone je vedno potrebno opraviti servis smuči. V koroških Mokrinah je to mogoče opraviti povsem hitro in udobno neposredno ob progi. Brušenje robnikov in poliranje ter vroče voskanje je v času do božiča v smučarskem servisnem centru pri gorski postaji Millennium-Express celo brezplačno. Po tem obdobju bo ekspresni servis smuči stal ugodnih osem evrov.

Za otroke oz. bolje rečeno njihove starše pa so v Mokrinah pripravili še prav posebno ponudbo: mladi gostje do starosti 14,9 let za izposojo smuči plačajo le en evro v vseh nizkih sezonah. Cena izposoje za odrasle znaša deset evrov.

Prijetno presenečenje za starše

Mokrine otroke do starosti osem let brezplačno vabijo na smučanje. Smučarski podmladek namreč v sobi staršev/starih staršev spi brezplačno (vklj. z oskrbo) in poleg tega brezplačno prejme še smučarsko karto, smučarski tečaj in opremo vključno s čelado.

Ponudba velja od začetka sezone od 5. 12. do 24. 12. 2014 in od 14. 3. do konca sezone, 12. 4. 2015.

Smučarske hit pavšale je mogoče rezervirati na spletni strani www.nassfeld.at ter na osrednji številki za rezervacije: +43/ 4285/8241.

Miniklub s celostno oskrbo in varstvom

Staršem, ki radi dobro poskrbijo za svoje otroke, je na voljo Bobo mini club, katerega zvezda je nadvse prikupen in prisrčen pingvin Bobo. Na posebej urejenem otroškem igrišču na Tressdorfer Alm je za otroke od treh do petih let na voljo celostna oskrba in varstvo, ki vključuje postavljanje snežaka, sankanje, začetni smučarski tečaj, lutkovno gledališče, vožnje z zračnicami, vso smučarsko opremo, kosilo, malico in še veliko več. Več: www.soelle.at.

Kul na kulskem snegu

Karving, skifox, airboard, snowbike in snowskate – seznam trendovskih športov je še veliko daljši. NTC-Center na Tressdorfer Alm je za vse kulske tipe pripravil preizkušnjo vseh trendovskih športnih pripomočkov in rekvizitov. Za lažji začetek je na voljo t.i. Smart Terrain (vadbeni poligon), na katerem je ob strokovnem spremstvu mogoče narediti prve korake in prve zavoje z omenjenimi rekviziti.

Uživali bodo tudi deskarji. V snežnem parku in območjih za prosti slog, ki se letos predstavljajo z novimi atrakcijami, bo zabava na vrhuncu: deskarski areal z velikimi skakalnicami, rejli in parkom za smučarski kros bo poskrbel za obilo zabave in akcije.

Tu tudi smučarski tekači pridejo na svoj račun: v Mokrinah je na voljo 80 kilometrov tekaških prog v Ziljski dolini/Gailtal in dve s snegom absolutno zagotovljeni visokogorski progi, ki omogočata 'izlete' na italijansko območje.

Dodatno tekaške goste pričakujejo prenovljeni nordijski kompetenčni center in območje za začetnike ob dolinski postaji Millennium-Express z enokilometrskim biatlonskim krogom, kjer lahko veliki in majhni pod strokovnim vodstvom dobijo uvod v to izredno zanimivo športno disciplino.

Zimske pohodniške poti

Tako na gori kot v dolini so na voljo očiščene zimske pohodniške poti. Očarljivo zimsko pokrajino s svojimi idiličnimi dolinami in zasneženimi vrhovi je mogoče odkrivati tudi s krpljami.

Dodatne vrhunce predstavljajo še Belo jezero - največja naravna ledena površina v Evropi - in Lesna dolina, raj za turno smuko in pohode s krpljami.