Štefan Hadalin: "Zimski športniki so narejeni poleti."

Štefan Hadalin: "Zimski športniki so narejeni poleti." (foto: Instagram Štefan Hadalin) Instagram Štefan Hadalin
20. 9. 2019

Smučar Štefan Hadalin si je sredi septembra vzel še nekaj dni za počitek in morje, ter užival v zadnjih dneh poletja. Še pred začetkom smučarske sezone pa je nasmejanega Vrhničana na intervju povabila kar sama mednarodna smučarska zveza in Štefan je povedal, da ima za zimo, ki prihaja zelo resne načrte in je popolnoma pripravljen za nove zmage.

24-letni Štefan je že lani navdušil slovenski smučarsko javnost in njegovo zmagovalno razmišljanje mu je prineslo srebrno medaljo v alpski kombinaciji na svetovnem prvenstvu v Areju.

A močan fant med svojimi sotekmovalci in trenerji ni znan samo po velikem nasmehu, ampak tudi po neizmerni predanosti smučanju in trdih treningih. Že vse od malih nog ga vsi opisujejo kot redko videnega marljivega garača.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday is finally here🙏🏻, some heavy sets to close up the week 💪🏻🤢#WorkHardButSmart #TryingNewThings #UnderarmourSlovenija

A post shared by Štefan Hadalin (@stefanhadalin) on

Za FIS je Štefan povedal, da je šele čez čas razumel, kako velik dosežek je bila ta srebrna medalja v kombinaciji: »Šele kasneje sem videl, kako zgodovinska je bila ta medalja za Slovenijo. Po tekmi me je zares udarilo in bil sem prevzet s čustvi. Bil sem zelo ponosen.«

Uspeh je Hadalina tudi dodatno motiviral in tudi sam sebi je dokazal, da zna smučati: »Ekipa in družina mi vedno stojita ob strani. Ko sem prišel domov iz Areja, me je v domačem kraju čakal množica ljudi in čez cesto je visel velik napis  s čestitkami,« se je svojega velikega uspeha spominjal Štefan, ki prihaja iz zelo smučarske družine, a se je nato resno športu zapisal le on.

Poleti se je Štef, kot ga kličejo prijatelji, trudil izboljšati fizično pripravljenost, da bo lahko zdržal napore skozi celo zimo, ki je dolga in zelo naporna tudi za vrhunsko pripravljena telesa: »Celo sezono bi rad ostal zdrav in v formi. Saj veste zimski športniki so narejeni poleti«

Pripravila L. T. 

Preberite še Kaj bo v športnem pokoju počel Marcel Hirscher? ali pa Kako trenira nekdaj velika tekmica naše zvezde Tine Maze?