Bo danes v smuku spet slavila super Čehinja - Ester Ledecka?

Bo danes v smuku spet slavila super Čehinja - Ester Ledecka? (foto: instagram) instagram
7. 12. 2019

Ester Ledecka je zmagovalka prvega smuka v novi sezoni svetovnega pokala alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi. Ledecka je Češki prismučala prvo smukaško zmago v zgodovini. Slovenska predstavnica Ilka Štuhec je sezono v hitrih disciplinah na svoji prvi tekmi po februarski poškodbi kolena odprla s 17. mestom, a je bila prva, ki je čestitala super Čehinji?

Ledecka je bila v cilju skoraj enako presenečena kot lani februarja, ko je presenetljivo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojila naslov olimpijske prvakinje v superveleslalomu.

Vrhunski nastop je opravila s startno številko 26 ter postala šele druga Čehinja z zmago v svetovnem pokalu. Pred njo je za edini dve češki zmagi v slalomu poskrbela Šarka Strachova.

Rojena športnica

24-letna Ledecka sicer ni tipična alpska smučarka, saj je uspešna v dveh različnih zimskih športih na dveh različnih drsalnih površinah. Februarja lani ji je takrat kot 22-letnici uspel enkraten podvig, ko je osvojila naslova olimpijske prvakinje v alpskem smučanju in deskanju na snegu, v paralelnem veleslalomu.

Njen dedek je bil vrhunski hokejist, mama pa umetnostna drsalka. Po olimpijskih igrah je večkrat javno omenila, da s češko smučarsko zvezo ni v najboljših odnosih, njen drugi dom pa je grški otok Lefkada. Poleti Ester deska na vodi, celo tekmuje, smuča na vodi, skače, skratka praktično ne obstaja šport, kjer mladenka ne blesti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😜 fajn den...

A post shared by Ester Ledecká (@esterledecka) on

V cilju je Ledecki med prvimi čestitala najboljša slovenska smukačica, dvakratna zaporedna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec, ki je v Lake Louisu prvič po februarski poškodbi kolena nastopila na tekmi svetovnega pokala.

Preberite še: