Kam za vikend? Na Svetovni dan snega v Planico!

Kam za vikend? Na Svetovni dan snega v Planico! (foto: planica.si) planica.si
15. 1. 2019 Promocijsko sporočilo

19. in 20. januarja 2019 bo dolina pod Poncami osmič zapored gostila dogodek Svetovni dan snega. Dogodek bo namenjen otrokom vseh starosti.

Svetovni dan snega bo že osmič zapored očaral tako otroke kot odrasle, predvsem pa smučarje vseh vrst. Zato jo 19. in 20 januarja mahnite v Planico in vikend preživite aktivno. 

Kaj se bo dogajalo?

Pester program bo namenjen predvsem otrokom, za katere bodo pripravili  dve mali sneženi skakalnici, tekaške proge, zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom
Koširjem in sankaški poligon. Glede opreme ne skrbite, saj si jo otroci lahko brezplačno sposodijo, prav tako bo poskrbljeno za strokovno vodstvo in animacijo dogodka. 

planica

V prvi vrsti bodo na Svetovni dan snega zimski športi:

  • smučarski skoki
  • tek na smučeh
  • nordijski športi

Dogajanje se bo pričelo ob 9.00 in trajalo do dveh popoldne (velja za oba dneva), obisk dogodka pa bo za vse obiskovalce brezplačen. Na voljo bodo tudi druge družabne aktivnosti, nagradne igre in predvsem veliko zabave.

Zakaj je letos dogodek poseben?

Brez dvoma bo dogodek tudi letos nepozaben. Istočasno bodo v Nordijskem Centru v Planici gostili dva FIS pokala za smučarske skoke, za dekleta in fante. Dvodnevno tekmovanje se bo v soboto začelo ob 8.30 in sicer z uradnim treningom 45 skakalk, ki se bodo nato pomerile za točke in stopničke celinskega pokala. Fantje bodo tako v soboto, kot v nedeljo, prišli na vrsto po tekmi deklet. Trening se bo prvi dan začel ob 12.30, na zaletnem mestu pa bo 81 tekmovalcev.

planica

V petek, 18. januarja, je dogodek napovedan tudi v centru Ljubljane v okviru dogodka Športna zima v Ljubljani in Svetovni dan snega. Od Prešernovega trga do Mestne hiše se bo razgrnil sneg, na katerem se bodo od 9.00 do 18.00 pomerili mali in veliki smučarji tekači. Na voljo bo oprema za brezplačno izposojo in preizkus prvih korakov na smučeh za tek, šampionka Petra Majdič pa bo poskrbela tudi za mazanje smuči.

Niso pozabili niti na slastne prigrizke, topel čaj in odlične nagrade, pa seveda  poznane maskote kot so  Kuža Pazi, Kekec in Žičko.

Ker je dogodek mednaroden, pa bo za otroke še toliko bolj poseben, saj nekje drugje na svetu istočasno uživajo drugi otroci vseh ras in kultur. 

Več informacij dobite na: OK Planica in pri Nataši Albreht na številki 051 419 800 ali elektronskem naslovu natasa@artika.si.

kekec