Test smuči: Odprto nebo 2019/20

Test smuči: Odprto nebo 2019/20 (foto: Sebastian Staines (Unsplash)) Sebastian Staines (Unsplash)
5. 12. 2019

V kategoriji Odprto nebo partnerjem iz smučarske industrije, tudi manjšim delavnicam, omogočamo predstavitev smuči, ki bi jih težko uvrstili v kakšno drugo kategorijo. Sem sodijo modeli z novo tehnologijo, posebnim oblikovanjem ali geometrijo, drugačnimi vezmi in podobnim.

Skratka, gre za smuči, ki so v nečem posebne in ki jih ni mogoče kupiti v vsaki športni trgovini, pridružujejo pa se jim še visokotehnološke tekmovalne smuči ali pravcate dile, namenjene uživanju v globokem celcu.

Ker je več kot očitno, da tako različnih smuči med seboj ni mogoče neposredno primerjati, v tej kategoriji ne podeljujemo ocen. Med preizkušanjem so to edine smuči na WorldSkitestu, ki niso prelepljene s črnim trakom. A to ne pomeni, da ne privabljajo testnih smučarjev. Prej nasprotno! Marsikdo si želi po opravljenem testu v eni izmed standardnih kategorij preizkusiti še te posebneže, preveriti, kaj prinaša nov razvoj ali pa se zgolj zapeljati s smučmi, ki jih sicer ne bi nikoli izbral. Na menjalni postaji ob zgornji postaji gondolske žičnice Kaiserburg v Bad Kleinkircheimu so bile tudi letos položene številne posebne smuči, nekatere tudi zares nenavadne, z vsemi pa so udeleženci vijugali z res velikim navdušenjem. Pri tem so preverjali, ali držijo navedbe proizvajalcev, in zraven objavljali še svoje komentarje. Pod črto so ugotovili, da je kakovost teh smuči na visoki ravni, tehnične podrobnosti so vsako leto bolje izpiljene, kupcem zato ostane, da se sami odločijo, kaj jim najbolj ustreza.

Head Worldcup i. Speed Pro

Bronasta medalja pri izboru SnowStyle v kategoriji odprto nebo

Z Worldcup i. Speed Pro boste zagotovo osvojili celoten breg, smučka vas bo preprosto potegnila k izvajanju dolgih lokov. Zavoljo uporabljene tehnike se boste peljali kot po tirnicah. Ta smučka ponuja nadpovprečno stabilnost pri odličnem oprijemu robnikov, ne glede na to, ali smučate po sveži sledi teptalca ali po ledeno trdi progi.

Head je po nekaj letih premora spet poslal smučko za kategorijo Odprto nebo. Worldcup i. Speed Pro je udeležencem prinesla veliko veselja tako na smučišču, kjer je požela kar nekaj odobravanja, kot s svojo izstopajočo grafično podobo, za katero je ta smučka osvojila bronasto medaljo na lepotnem izboru SnowStyle. Čestitamo!

Dolžina testnih smuči (cm) 175
Radij (m) 17
Geometrija 118-68-99
Na voljo v dolžinah (cm) 165, 170, 175, 180, 185

STÖCKLI Laser AR

Ta športna smučka za vse terene se izkaže v vseh razmerah in na celotnem hribu povsem v skladu z rekom: kar bo, pa bo. Laser AR se dokazuje z lahko sredico in natančnimi robniki. Kombinacija širokega prednjega dela in lahkega rockerja smučarju omogoča odličen oprijem in igrivo, elegantno izmenjavo zavojev.

Testne smučarje je Stöckli navdušil. Laser AR je pozitivne odzive dobil zaradi hitrega in preprostega vstopa v zavoj tako med daljšimi kot krajšimi zavoji. Poleg tega je smučka stabilna in mirna, ne zahteva veliko moči in je zato lahko odlična za celodnevne nepozabne smučarske dneve.

Dolžina testnih smuči (cm) 175
Radij (m) 16,5
Geometrija 130-83-112
Na voljo v dolžinah (cm) 154, 161, 168, 175, 182

Atomic Redster G9

Redster G9 je turbo tekmovalni stroj, opremljen s celo vrsto tekmovalnih tehnoloških poslastic, preizkušenih na najvišji ravni, v svetovnem pokalu. Med njimi omenimo Servotec, servovodenje za smučke, ki podpira smučarja med vodenjem pri vseh hitrostih ter poskrbi za več agilnosti in stabilnosti. Vključena je tudi posebna s titaniumom ojačana plošča, ki so jo do zdaj vdelovali samo v smuči FIS. Z vso tehnologijo so poskrbeli za vrhunsko zanesljivost, nadzor in stabilnost.

Redster G9 je smučka, ki je bila ena od najbolj priljubljenih med testnimi smučarji. Tekmovalni stroj, ki v vseh razmerah dobesedno blesti, ima številne prednosti in ne pušča nobene želje neizpolnjene. Ni kaj dodati, čestitamo za tako vrhunsko smučko!

Dolžina testnih smuči (cm) 177
Radij (m) 18,4
Geometrija 110-68-96,5
Na voljo v dolžinah (cm) 165, 171, 177, 183

Blizzard Firebird HRC

S 76 milimetri srednje širine in srednje dolgim radijem je Blizzard Firebird HRC smučka za najboljše smučarje, ki se ne želijo odločiti za slalomski ali veleslalomski model. Za športnike, ki iščejo zmogljivo tekmovalno smučko, s katero bodo lahko uživali skozi ves smučarski dan in pri tem z enako veselja izvajali tako hitre dolge zavoje kot kratke zavoje na strmem delu smučišča.

Blizzard Firebird HRC se je izkazala tako med dolgimi kot kratkimi zavoji, nikoli pa ni izgubila oprijema ali mirnosti. Zmogljiva tekmovalna smučka, ki vas bo zagotovo razveseljevala tudi med količki. Testni smučarji so imeli z njo veliko veselja.

Dolžina testnih smuči (cm) 182
Radij (m) 17
Geometrija 126-76-107
Na voljo v dolžinah (cm) 158, 166, 174, 182

Elan Amphibio 18

Zlata medalja pri izboru SnowStyle v kategoriji odprto nebo

Po besedah Elana je Amphibio 18 Ti2 Fusion X pravi kralj smučišč, kjer vlada povsem na vrhu alpskega kraljestva. Ker omogoča najboljši možen prenos moči na robnike, je vodenje natančno, hkrati pa smučarju omogoča tudi hiter sestop z robnika. S tako visoko zmogljivim paketom boste zavladali vsakemu smučišču.

Črna, elegantna, plemenita in sodobna je grafična podoba Amphibia 18. Udeleženci testa so to smučko postavili na sam vrh lepotnega tekmovanja SnowSytle v tej kategoriji. Čestitamo za zlato medaljo! Tudi na smučišču smučka z zelo dobro zmogljivostjo navduši, testni smučarji so poudarili predvsem dober oprijem robnikov in majhno porabo moči.

Dolžina testnih smuči (cm) 178
Radij (m) 17
Geometrija 121-73-104
Na voljo v dolžinah (cm) 160, 166, 172, 178

Fischer RC4 The Curv Booster

RC4 The Curv Booster se ponaša z vrhunsko dinamiko med vodenjem zavojev. S tem zagotavlja visoko stopnjo stabilnosti in oprijema v vseh razmerah. Posebna odporna obloga, ki so jo razvili za svetovni pokal, zagotavlja zaščito pred zažiganjem drsne ploskve. Polna adrenalina, za vse smučarje, ki ne želijo sklepati kompromisov.

Fischerjeva smučka je še ena od tistih, ki je navdušila udeležence testa z vsemi lastnostmi in dobila številne pohvale. RC4 The Curv Booster ne kaže nobenih slabosti in bo zagotovo zanesljiv, genialen partner na pripravljenih ledenih progah ali med tekmovalnimi vratci.

Dolžina testnih smuči (cm) 178
Radij (m) 18
Geometrija 120-74-104
Na voljo v dolžinah (cm) 164, 171, 178, 185

Völkl Deacon 84

Srebrna medalja pri izboru SnowSytle v kategoriji odprto nebo

Deacon 84 navduši na ledeni podlagi enako kot v svežem snegu, zato naprednim in zelo dobrim smučarjem stalno riše nasmehe na usta. Z velikim številom tehničnih podrobnosti, kot so 3D.Glass, XTD Tip & Tail Rocker, Full Sidewall, in posebnim sistemom vezi IPT-Lowride Deacon 84 postavlja nove standarde na področju prenosa moči, spreminjanja hitrosti zavojev in preprostega vodenja.

Deacon 84 ni posebnež samo zaradi svoje grafične podobe, ampak tudi na smučišču ponuja obilo užitkov. Za zunanjost je dobil srebrno medaljo na lepotnem tekmovanju SnowSytle, za lastnosti na snegu pa pozitiven odziv testnih smučarjev. Smučka z veliko pozitivnimi lastnostmi in novim sistemom vezi, ki zmanjša težo in s tem privarčuje smučarjevo moč.

Dolžina testnih smuči (cm) 177
Radij (m) 16,9
Geometrija 132-84-115
Na voljo v dolžinah (cm) 162, 167, 172, 177, 182

Nordica Enforcer 88

Enforcer 88 s precej tankim srednjim delom gre rad do meja. Nič čudnega, da ga imajo najraje smučarji, ki se pretežno vozijo po ureje­nih smučiščih. Za posebno izpiljene in zanesljive zavoje ima popolno­ma leseno sredico z dvema vstavkoma iz titanala. S tem niso po­skr­beli samo za ustrezno blaženje, ampak tudi za veliko stabilnost in večjo odzivnost. Enforcer 88 bo zagotovo hitro izboljšal smučarjevo znanje.

Enforcer 88 je posebno prepričljiv pri hitrih, dolgih lokih, kjer pride do izraza velika mirnost. Nordica ob tem poskrbi, da smučarjeva moč ne trpi preveč. Testni smučarji so potrdili dobre vozne lastnosti za smučarske dneve, polne sprememb na urejenih smučiščih.

Dolžina testnih smuči (cm) 186
Radij (m) 17,5
Geometrija 122-88-110
Na voljo v dolžinah (cm) 165, 172, 179, 186

Salomon S/Force Bold

S/Force Bold smo razvili za napredne smučarje na urejenih smučiščih, ki iščejo prvovrstno stabilnost in hitrost. Posebna plošča Edge Amplifier povsem prenaša smučarjevo energijo in moč na robnike. Prednji del smuči Crossover izboljša stabilnost na vseh terenih in v vseh snežnih razmerah, saj vibracije in udarce umirja na veliki površini.

Salomon od smučarja sicer zahteva nekaj več moči, a ta smučka omogoča zelo sproščeno vijuganje. Še zlasti med dolgimi, hitro odpeljanimi zavoji S/Force Bold ostaja izjemno stabilna in mirna, zaradi česar je testne smučarje navdušila. Smučka, ki bo zagotovo poskrbela za užitek na snegu.

Dolžina testnih smuči (cm) 184
Radij (m) 17
Geometrija 133-84-117
Na voljo v dolžinah (cm) 170, 177, 184

Rezultati drugih kategorij:

Ostale povezave: