Tina Maze končala tekmovalno športno pot

Tina Maze končala tekmovalno športno pot (foto: Stanko Gruden/STA) Stanko Gruden/STA
7. 1. 2017

Tina Maze je s predčasnim koncem prve vožnje na veleslalomu na Zlati lisici v Mariboru končala tekmovalno športno pot. Na tekmi za svetovni pokal je ob progi nato skočila v objem partnerju in vodji njene ekipe Team to aMaze Andrei Massiju, tik pred ciljem pa se je ustavila, odpela smuči in peš prešla ciljno črto.

Mazejeva, ki je nastopila s startno številko 34, se je na dobro utrjeni smučini odločno pognala v boj za zadnje točke svetovnega pokala in za najboljše izhodišče v finalni vožnji. Merjenje časa po prvem vmesnem času je pokazalo, da njen zaostanek znaša 69 stotink sekunde za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin.

A svoje zadnje tekme v svetovnem pokalu ni končala. Dan pred tekmo še sama ni vedela, na kakšen način bo končala svojo pot. Imela je na izbiro, da bi z vso resnostjo tekmovala, a se je na koncu odločila, da bo odstopila, kar pomeni, da bo v njeni statistiki kot zadnja tekma zapisano DNF. Kljub temu je požela veličasten prizor navdušenja na polnem Snežnem stadionu na Mariborskem Pohorju.

Vir: STA