Uganete, kateri nenavaden okras je tokrat pristal na smučeh? (Končno na svoj račun pridejo tudi ženske!)

Uganete, kateri nenavaden okras je tokrat pristal na smučeh? (Končno na svoj račun pridejo tudi ženske!) (foto: Klemen Razinger (Elan promocijski material)) Klemen Razinger (Elan promocijski material)
4. 12. 2019 Promocijsko sporočilo

Kdo pravi, da dobre smuči ne morejo izgledati očem prijazno? Elan je poskrbel za novost, ki vas bo presenetila. 

Elan, družba, ki že več kot 70 let ročno izdeluje smuči 100% v Alpah, predstavlja izboljšano različico nagrajene smučke W Studio Insomnia v obliki Insomnia Black Edition. Smuči z novo tehnologijo Amphibio Truline si boste zapomnili po prav posebnem dodatku: okrašene so s Swarovski kristali, ki poleg zmogljivosti, elegance in glamurja poskrbijo tudi za moden slog na snegu.

S 73 mm širine pod čevljem se Insomnia Black Edition poleg novih zmogljivosti in vsestranskosti tako ponaša še z značilno črno zgornjo zaščitno plastjo, ki je posuta s Swarovski kristali. 

Smuči so izdelali na podlagi All-mountain konstrukcije W Studio Insomnia za maksimalni izkoristek smuči na snegu, ki so jo razširili s strateško oblikovanimi ojačitvami tehnologije Amphibio Truline, s katero so nad robnike smuči dodali material za še lahkotnejši vstop v zavoje in energičen zaključek.

Insomnia Black Edition:
  • Dimenzije: 121/73/104
  • Dolžine: 146, 152, 158, 164, 170
  • Tehnologija: Okrašena s Swarovski kristali, tehnologija Truline, RST stranice, laminirana lesena sredica, Mono Ti

Insomnia Black Edition je edina ženska smučka v Elanovi družini Black Edition v sezoni 2019/2020. 

Elan praznuje 25 let karvinga!

Poglejmo malce nazaj. Se spomnite začetka devetdesetih let, ko smo smučali še z več kot dva metra dolgimi sulicami? Smuči smo kupovali glede na njihovo dolžino in trdoto. Najtrše so bile slalomske, nekoliko mehkejše veleslalomske, potem pa vse rekreativne različice. Temu primerno je bilo tudi smučanje, ki je, kakor koli obračamo, temeljilo na izvajanju zavojev z oddrsavanjem.

V glavah Elanovih razvojnikov pa je že kar nekaj časa tlela ideja, da bi iznašli smuči, ki bi poenostavile izvedbo zavoja in v idealnih razmerah celo omogočile smučanje po robnikih.

V tej smeri je sredi osemdesetih let razmišljal tudi legendarni Šved Ingemar Stenmark, ki ni le največji smučar vseh časov, temveč je slovel tudi po svoji izjemni tehniki in sodobnem načinu smučanja. »Ugotovil sem, da se smuči z nekoliko večjo obremenitvijo repov bolj upognejo. Tako sem ustvaril nekakšen stranski lok, ki mi je omogočil boljšo in bolj učinkovito, predvsem pa hitrejšo izvedbo zavoja.«

Tako je Elan pred 25 leti poslal na trg nove smuči. Bile so štirideset centimetrov krajše od običajnih, precej širše in imele so izrazito poudarjen stranski lok. Njihova glavna lastnost je bila, da so dobesedno same zavijale. Elan je z njimi popolnoma spremenil smučanje. Smuči SCX so odprle vrata novemu načinu smučanja, ki ga danes poznamo pod uveljavljenim izrazom karving.