5 x užitki za smučarske navdušence

5 x užitki za smučarske navdušence (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Veliko je smučarskih navdušencev, ki jim ni samo za užitke na popolno urejenih progah, ampak radi ob tem zadovoljijo še vse druge čute. Letos je za take popolna destinacija Bad Kleinkirchheim, prizorišče svetovnega pokala, ki bo smučarijo povezalo s kulinariko in drugimi užitki.

1 Smučarija, smučarija

O smučanju 'v Badu' verjetno ni treba izgubljati prav veliko besed. Smučišče Bad Kleinkirchheim, ki velja za največji koroški smučarski center, je odlično smučišče, kjer smučarski sladokusci brez dvoma pridejo na svoj račun. 103 kilometrov najbolje urejenih smučarskih prog, obsijanih s soncem, in 25 modernih žičnic poskrbijo za nepozabne smučarske užitke. 

 

2  Bogata kulinarika

Tu pa je za hedoniste obvezno, da do potankosti spoznajo tudi lokalno kulinariko, saj so domače jedi pripravljene iz res kakovostnih sestavin. Ob začetku smučarske sezone, od 8. decembra dalje, bo v Bad Kleinkirchheimu potekala akcija Ski Food Gourmet Hopping, ko bodo kuharji okrog Biosfernega parka Brunnach smučarje navduševali s prav posebnimi dobrotami. Okusen 4-hodni meni iz lokalnih specialitet bo razvajal brbončice − v vsaki od 4 izbranih koč bodo sladokusci lahko pokusili en hod menija ter tako združili dih jemajočo smuko s kulinaričnimi užitki. 

 

3 Termalni užitki

S proge naravnost v terme? Popolna ideja! Nepozabne trenutke razvajanja lahko gostje užijejo v dveh termalnih kopališčih. Toplice Römerbad razvajajo s centrom za dobro počutje na več kot 4.000 kvadratnih metrih površine, ki se raztezajo čez tri nadstropja, družinsko zdravilišče St. Kathrein pa navduši z največjimi vodnimi površinami na Koroškem. Ni čudno, da je koroško smučarsko središče prva destinacija v Avstriji, ki je prejela certifikat alpski wellness. In sproščate se s pogledom na zasnežena pobočja okoliških gora in smučišč! Vsak petek in soboto ob adventnih vikendih pa svoja vrata odprejo adventne terme, ki območje okrog term St. Kathrein spremenijo v čarobno božično vasico. Tu regionalna alpsko-jadranska kulinarika razvaja vaše brbončice, tradicionalna obrt pa zasije v najbolj ustvarjalni luči.

 

4 Smučanje z legendo ob sončnem vzhodu

Ena od največjih smučarskih legend vseh časov, Franz Klammer, je prav iz Bad Kleinkirchheima. Korošci so se olimpijskemu zmagovalcu med drugim poklonili tako, da so eno od stez, na kateri se odvijajo tudi tekme FIS svetovnega pokala v alpskem smučanju, poimenovali po njem. Prav posebne sončne trenutke pa lahko smučarski navdušenci od 15. januarja do 26. februarja užijejo na zgodnjem jutranjem smučanju s Franzem Klammerjem. Še pred sončnim vzhodom boste lahko z njim osvojili še nedotaknjene smučarske proge. 

 

5 Užitki za nesmučarje

V regiji Bad Kleinkirchheim pa lahko najlepšo plat narave od 10. januarja do 16. marca odkrijejo tudi tisti, ki ne smučajo. Med vodenim krpljanjem lahko raziskujete neokrnjeno pokrajino, dan pa na primer zaključite z razburljivim sankanjem! Izberete lahko seveda tudi tek na smučeh na tekaških progah, ki jih v Bad Kleinkirchheimu vzdržujejo v dolžini osmih kilometrov, v okolici pa še 45. Najdite svoj način, da zajamete čudovite poglede na okoliške Alpe, ki sprostijo in napolnijo duha!