Veliki test smuči 2012/2013

16. 11. 2012
Deli
Veliki test smuči 2012/2013

Največji test smuči na svetu Worldskitest je letos potekal od 27. do 30. marca 2012 na tirolskem smučišču SkiWelt Wilder Kaiser v dolini Brixen. Približno 250 smučarjev, od profesionalnih in rekreativnih, znanih ljudi iz industrije in trženja do novinarjev, je preizkusilo okoli 200 parov smuči za prihajajočo smučarsko sezono 2012/13. Na naši spletni strani si lahko v celoti ogledate rezultate testiranja!

Organizator: Gerhard Brüggler
Vodja testa: Franz Klammer

Kategorije:

Posebnosti: gre za slepi test, saj so vse smuči prelepljene s črnim trakom in na vseh nameščene vezi, namenjene izposoji. Pri testu sodeluje neodvisna servisna ekipa WorldSkitest, ki na menjalni postaji, zaprtem delu smučišča, poskrbi za pravilno menjavo smuči in nastavitev vezi.

Način testiranja: udeleženci opravijo testno vožnjo in takoj po njej izpolnijo vprašalnik z ocenami za ravnokar preizkušeni model. Sledi menjava smuči, naslednja testna vožnja in novo ocenjevanje. Da bi bila primerjava čim bolj realna, testno vožnjo in ocenjevanje s prvim in drugim parom smuči opravijo dvakrat.

Merila: na vprašalniku je treba oceniti obnašanje med dolgimi zavoji, obnašanje med kratkimi zavoji, oprijem robnikov, veselje do zavojev in lahkotnost vodenja. Uporabljajo se ocene od 1 do 10, pri čemer je 1 najslabša, 10 pa najboljša ocena.

Kdo vse so bili testni smučarji?

Med približno 250 udeleženci letošnjega WorldSkitesta so bili številni aktivni in nekdanji vrhunski športniki, kot so olimpijska zmagovalka Andrea Fischbacher, trikratni svetovni prvak Mario Matt, vrhunski tekmovalci iz avstrijske reprezentance Hannes Reichelt, Philipp Schörghofer in Alexandra Daum, tekmovalca v smučarskem krosu Christoph Wahrstötter in Andrea Limbacher, dvakratna olimpijska zmagovalca in dvakratna svetovna prvaka v sankanju Andreas in Wolfgang Linger, slovenski slalomski reprezentant Mitja Valenčič, tekmovalka v deskanju na snegu Liz Kristoferitsch, nekdanji odlični športniki, kot so svetovni prvak Frank Wörndl, Josef Strobl, Chri­stian Mayer, Michaela Gerg-Leitner, Ingrid Salvenmoser, Jure Košir in Stefan Stankaller, pa tudi tekmovalci v smučanju prostega sloga Matthias Mayr, Flo Köfer in Ferdinand Winter.

Poleg številnih novinarjev iz različnih držav (seveda tudi iz Slovenije) so pri testu sodelovali še direktor agencije TirolWerbung Josef Margreiter, vodja trženja smučarskega središča SkiWelt Anita Baumgartner, predsednica uprave trgovca s športno opremo Intersport Eybl Catrin Aschenwald-Eybl in številni drugi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"