Zakaj bi morali letos na smučanje v Kranjsko Goro (in kaj vse vas tam še čaka)

Zakaj bi morali letos na smučanje v Kranjsko Goro (in kaj vse vas tam še čaka) (foto: profimedia) profimedia
9. 12. 2019 Promocijsko sporočilo

Letos vsaj enkrat zavijte tudi v Kranjsko Goro, kjer vas poleg smučarskih prog čaka še marsikaj zanimivega. 

Otvoritev smučarske sezone je že skoraj tu in 29. novembra svoja vrata odpira tudi smučišče v Kranjski Gori. Vstopnice so že naprodaj, preden jih kupite, pa preverite še ugodnosti pri smučarskih kartah, ki jih nudi *Varuh zdravja.

*Več informacij preverite na koncu članka. 

Na smučarje v Kranjski Gori čaka 18 smučarskih prog različnih težavnosti, med njimi tudi proge za otroke in čiste začetnike ter deskarje na snegu. Tudi kulisa bo odlična, saj ste obkroženi z Julijskimi Alpami, ki ponosno kažejo svoje zasnežene vrhove. Prednost je tudi, da vas od nastanitve do proge loči le nekaj metrov, saj so na voljo apartmaji tik ob smučišču. 

Prikrajšani ne bodo niti tekači na smučeh, ti imajo namreč na voljo 40 km snežnih stez. Če želite letos naučiti smučanja tudi otroke, pa preverite bogato ponudbo smučarskih šol in učiteljev smučanja. 

Verjetno veste, da je Kranjska Gora vsako leto tudi organizator tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tekmovalci se spustijo po progi Vitranc, na kateri se lahko preizkusite tudi sami in doživite občutke adrenalina in svobode, ki ga doživljajo profesionalni smučarji. 

Po smučanju (in izven smučarske sezone) raziščite še druge znamenitosti Kranjske Gore. Sprehodite se čez alpsko vasico na trgu pred cerkvijo. Očarale vas bodo lesene hiške v tipičnem alpskem slogu z odlično kulinarično ponudbo in izdelki domače obrti. 

Nekaj minut hoje od smučišča se razprostira umetno jezero Jasna, v katerem zaradi mrzle vode sicer ni mogoče plavati, zato pa je pozimi na njem drsališče.  Pohodnikom bo zagotovo všeč Ruska kapelica, ki vas čaka na poti na Vršič. Postavljena je v spomin ruskim vojakom, ki jih je zasul snežni plaz med gradnjo ceste čez gorski prelaz Vršič, ob njej pa leži tudi njihov grob. 

Preden odrinete na smučarske počitnice ...

Preverite ugodnosti pri zavarovalnici Vzajemna, ki nudi zavarovanje tako za 1 dan kot za daljši oddih (tudi v tujini!). S kartico Varuh zdravja lahko prejmete kar 20 % POPUSTA PRI NAKUPU SMUČARSKE VOZOVNICE za Kranjsko Goro, Roglo, Krvavec in Pohorje! Čaka vas tudi brezplačna telovadnica, s katero lahko poskrbite za dobro fizično pripravljenost.