Znana slovenska smučarka naznanila konec kariere!

Znana slovenska smučarka naznanila konec kariere! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 10. 2022

Zima se že približuje, z njo pa tudi zimski športi. Vsako leto smo navdušeni nad rezultati naših smučarjev, znana slovenska smučarka pa je nekaj tednov pred pričetkom sezone naznanila, da se poslavlja od smučarske kariere...

24-letna Meta Hrovat je na svojem Instagram profilu delila novico, da se poslavlja od smučarske kariere. Kot razlog je navedla, da ji smučanje preprosto ne daje več tistega zadovoljstva in da športu ni več pripravljena posvetiti toliko sebe, da bi lahko dosegala vrhunske rezultate.

"Zase trdim, da v življenju stvari vedno počnem na polno, z vsem kar premorem, za doseganje ciljev sem pripravljena vložiti vse, šele takrat se v sebi počutim mirno in zadovoljno.

Smučanje je zame večino mojega življenja predstavljalo prav to, športu sem se posvetila v celoti, z vsem srcem. Prišla sem do točke v mojem življenju, ko športu nisem več pripravljena posvetiti sebe v tolikšni meri, da bi lahko dosegala rezultate, ki bi si jih želela, kar pa je meni osebno še nekoliko težje sprejeti pa je, da sem izgubila tisto iskrico v očeh in željo, ki me je gnala po začrtani poti celotno kariero," je zapisala Meta.

Obenem poudarja, da je takšna odločitev bila vse prej, kot enostavna. "Odločitev, ki sem jo sprejela je bila zagotovo ena težjih v mojem življenju, neizmerno vesela sem, da to odločitev sprejemam dokaj zdrava (koleno mi še vedno dela nekaj preglavic, a vse se bo uredilo).

Nimam pojma kaj me čaka v življenju, ampak sigurna sem, da se odpravljam na novo dogodivščino."

Za konec pa se Meta zahvaljuje vsem, ki so jo na njeni poti spremljali. "Ne najdem besed, s katerimi bi vam lahko izkazala hvaležnost za vse izrečene spodbudne besede, včasih ste me iz kavča pošteno zbodli, ampak vse to je zdaj del mene, zaradi vsega sem oseba kakršna sem in hvaležna sem za to," je še dodala.

Tudi mi želimo Meti vse dobro na njeni novi poti in veliko uspehov, ne glede na to, kakšen bo njen naslednji korak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meta Hrovat (@metaahrovat)