Anja Osterman in Benjamin Savšek (najboljša kajakaša leta v sezoni 2022): “Na lovorikah ne smeva zaspati.”

športnik leta: Benjamin Savšek in Anja Osterman (foto: AnjaOstermanBenjaminSavsekSportnikletaKZS22) AnjaOstermanBenjaminSavsekSportnikletaKZS22
3. 12. 2022

Kajakaška zveza Slovenije je tudi letos na slovesni prireditvi Kajakaš leta izročila odlikovanja in nagrade vsem, ki so nas s svojimi uspehi na mednarodnih prvenstvih impresionirali v letu, ki se poslavlja. Kajakaška zveza Slovenije je za najboljša kajakaša letošnje sezone razglasila slalomista na divjih vodah, Benjamina Savška in sprinterko na mirnih vodah, Anjo Osterman. Berite dalje, na koncu vas čaka presenečenje.  

Letošnja sezona je bila za tekmovalke in tekmovalce Kajakaške zveze Slovenije izredno uspešna, saj so si čisto na vsakem velikem mednarodnem prvenstvu priborili odličja.

Briljiralo je 33 članov, mlajših članov in mladincev, v čisto vseh kategorijah veslanja. Zato je imela komisija Kajakaške zveze Slovenije precej težko nalogo.

V izjemno veliki konkurenci športnic naziv športnica leta pripadel 29 - letni Primorki Anji Osterman, v moški konkurenci pa je Benjamin Savšek ubranil lanskoletni naziv športnik leta KZS. 

Izredno prepričljivi uspehi Benjamina Savška 

Kljub temu da je Benjaminu Savšku naslov Športnik leta KZS več kot zasluženo pripadel, saj je osvojil zlato odličje na evropskem prvenstvu, ekipno zlato na svetovnem prvenstvu v Augsburgu in tri odličja na svetovnem prvenstvu, ostaja Beni skromen, ko pravi:

“ Ja, res je, do prej nisem vedel, kdo bo dobil ta naziv, tako, da sem res počaščen, in si v veliko čast to štejem, glede na to, da verjamem, da je bila letos res težka izbira za ta izziv."

Nadvse osupljivi dosežki Anje Osterman navdušujejo

Podobno se je naziva Športnica leta KZS razveselila tudi Anja Osterman, ki je povedala:

“Tega izziva še nisem imela, tako, da sem se ga razveselila, po tej celotni sezoni in mi to tudi zelo veliko pomeni.”

Oba športnika leta KZS sta se strinjala, da na lovorikah ne moreta zaspati. Tako je Anja Osterman, ki se veseli prihajajoče Olimpijade in je povedala:

“Ampak na lovorikah ne morem počivati, saj treniram še naprej za naslednje leto, za naslednjo sezono, ki bo zelo pomembna, saj se bodo lovile kvote za Olimpijado.”

Benjamin Savšek kritično o svojih dosežkih

Pri tem Benjamin Savšek dodaja še:

“Ja, sezona je bila super za mano, res pa je, da je manjkala tista pika na i, sploh na tistih večjih tekmovanjih na svetovnem prvenstvu, ker sem si želel še boljše uvrstitve, pa na koncu pristal na četrtem, nehvaležnem mestu. Tudi v skupnem seštevku Svetovnega pokala, jasno, sem si želel skupno zmago in se tudi ta ni izšla, tako, da je vedno tam pri vrhu tanka linija med tem, ki uspe in tem, ki mu spodleti, ampak si pa štejem to za pozitivno, da ostajajo ti cilji tudi za naslednje sezone.” 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benjamin Savšek (@benisavsek)

Savšek smelo naprej

Zdaj vemo, kaj so tiste, do zdaj skrite želje, ki ju bodo spremljale v naslednjem letu. Na to se tudi več kot odlično pripravljata. Kot je povedal Benjamin Savšek:

“Ja, res je. Zdaj počasi začenjam s treningi za naslednjo sezono, pa se tudi že veselim priprav v bolj toplih krajih, v Arabskih Emiratih, kjer bodo res dobri pogoji za trening na divji vodi. To pride na vrsto januarja in se veselim, da grem tja trenirat, da bom tudi za naslednjo sezono res dobro pripravljen in poskusil dosegati še naprej takšne dobre rezultate.

Tudi Osterman hrabro dalje

Anja je o svojih tokratnih treningih zaupala še:

“V bistvu moram kdaj prav pomislit, kaj vse mi je letos uspelo, rezerve je zagotovo še nekaj, zdaj na katerih stvareh delamo poudarek, ne bom izdala, to so skrivnosti, ampak, ja, zagotovo je nekaj rezerve, vsako leto nekaj dodam, da je nekaj novega, in tudi letos sem to na treningu dodala. Mislim, da mi bo to v naslednji sezoni tudi pripomoglo na samih tekmah.” 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Osterman (@anja_osterman)

Leto 2022 je bilo za Anjo Osterman resnično nekaj posebnega

Naj vam zaupamo, da se Anja ne spominja letošnje sezone z radostjo v očeh le zaradi odličij na prvenstvih, ko pravi:

“Na vseh treningih sem bila zadovoljna, srečna, tako zasebno kot tudi na treningih in mislim, da se je to pokazalo na mojih treningih.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Osterman (@anja_osterman)

Še več razlogov za veselje

Je mogoče, da bo Anji Osterman in Benjaminu Savšku leto, ki prihaja prineslo še več razlogov za veselje? Se jima bodo izpolnile njune velike in skrite želje? No, na to moramo počakati. 

Ste že odkrili našo akcijo Podari iz srca? V njej najdete kupone in nagradne igre. 

viri: 

https://bit.ly/3XR9UpS