Ljubitelji adrenalina, to morate preizkusiti!

Ljubitelji adrenalina, to morate preizkusiti! (foto: Altitude activities) Altitude activities
25. 1. 2018 Promocijsko sporočilo

Vsem, ki bi radi pognali adrenalin po žilah in obenem uživali neokrnjeni naravi, predstavljamo zabavno športno aktivnost, ki je po celem svetu iz leta v leto bolj priljubljena in je primerna za vse, ki se želijo podati novim izzivom naproti. Najboljše pri tem pa je, da je Slovenija za tovrstne podvige pravi raj. Vas zanima, o čem govorimo?

Canyoning ali soteskanje bi najlažje opisali kot kombinacijo spuščanja po naravnih toboganih, skokov v globoke tolmune in hoje po naravnih strugah potokov. Gre za aktivnost, ki je primerna praktično z vse, ki bi se s tovrstnim izzivom radi spopadli. Seveda pa je potrebno biti tudi primerno opremljen. Ne gre brez neoprenske obleke, čelade, primerne obutve in v nekaterih primerih plezalne vrvi.

Bolj izkušeni in neustrašni se lahko podajo na težje in tehnično zahtevnejše ture, obstajajo pa tudi takšne, ki so primerne za družine z otroki. Ene najlepših kotičkov, ki ponujajo tovrstno obliko zabave, najdemo tudi v Sloveniji.

Altitude activities

Canyoning Slovenia

Slovenska alpska regija je znana po soteskah, ki izgledajo kot fantastična filmska scena, zato boste med izletom lahko uživali v dih jemajoči naravi in razgledih. Vse soteske na tem koncu, ki so primerne za to adrenalinsko zabavo najdemo tudi pod imenom canyoning Slovenia.
 
Na kratko vam predstavljamo nekaj canyoning Slovenia vodenih tur, med katerimi lahko izbirate glede na vaše sposobnosti.

  • Canyoning Bled in canyoning Bohinj

Eno najbolj priljubljenih pustolovščin canyoning Slovenia ponuja canyoning Bled in canyoning Bohinj. Izlet dolg od 2 do 4 ure je primeren predvsem za vse tiste, ki želijo občutiti malce več adrenalina, saj ne manjka visokih skokov, najvišji celo z 10 metrov. Če je to za vas vseeno malce preveč, pa lahko namesto skoka izberete spust z vrvjo.

Altitude activities
 
Lahko pa se odločite tudi za družinsko različico canyoning Bled. Ta obljublja odlično zabavo za otroke in vse tiste, ki jim višina ni preveč pri srcu. Na poti se boste spuščali po številnih naravnih toboganih, lahko pa se boste spustili tudi po jeklenici.

  • Canyoning Soča in canyoning Bovec

Canyoning Soča in canyoning Bovec lahko doživite v zgornjem Posočju, skoraj ob izviru smaragdne reke Soče. Canyoning Soča in canyoning Bovec je ena najboljših aktivnosti na prostem, saj ponuja nekaj zelo spektakularnih skokov, vse do 20 metrov in veliko spustov med ozkimi stenami, navdušeni pa boste tudi nad naravnimi lepotami, ki jih skriva čudovita soteska slapa Kozjak.

Altitude activities
 
Če imate radi zares ekstremne preizkušnje, morate poskusiti ekstremni canyoning Soča.
Soteska ponuja visoke skoke in je primerna za bolj izkušene in fizično bolje pripravljene ljudi, ki si upajo več.
 
Vse to lahko doživite s športno agencijo Altitude activities. Če bi radi o canyoning Slovenia in njihovi ponudbi izvedeli več, odklikajte na spletno stran https://www.altitude-activities.com/, kjer boste dobili vse potrebne informacije.