Prihaja 3CityWave - surfanje na valovih sredi Dunaja!

30. 5. 2016

V središču Dunaja bo od 10. junija 2016 mogoče surfati na kar 1,4 m visokih valovih na več kot 1.000 kvadratnih metrih velikem športnem kompleksu. V jahanju valov se bodo lahko za 39 evrov preizkusili tako vešči surferji kot popolni začetniki.

Avstrija sicer nima morja, vendar bo vseeno postala novi 'surf spot'. 9. maja 2016 bo namreč na trgu Schwarzenbergplatz v središču Dunaja zaživel projekt 3CityWaves, ki so ga razvili v nemškem Münchnu.

Podžupanja Dunaja Maria Vassilakou bo odprla več kot 1.000 kvadratnih metrov veliko površino, ki bo za mestne surferje na voljo od 10. junija do konca septembra 2016. Valovi visoki do 1,4 m v 30 m dolgemu bazenu bodo to poletje ena večjih zanimivosti na Dunaju.

S 30. majem se bo mogoče prijaviti na spletni strani www.3citywave.at.

Vstop je prost, za 50 minut mestnega surfanja z vso opremo (desko, čelado in vodenjem) pa bodo jezdeci valov odšteli 39 evrov.

Ker je višino valov in njihovo intenzivnost v nekaj sekundah mogoče prilagoditi glede na potrebe surferjev, se bodo tudi popolni začetniki s profesionalnimi trenerji lahko podali med valove. Surfajo lahko vsi od 8. leta naprej, za otroke od 8. in 18. leta starosti pa pripravljajo tudi poseben počitniški SurfCamp – 3KidsCamps za ceno 240 evrov.

Obiskovalci, ki se ne želijo zmočiti, bodo lahko uživali na posebni terasi s stojnicami založenimi z različnimi izdelki ter hrano in pijačo.

Clemens Kreitner, vodja projekta 3CityWave, pravi: "Surfanje želimo narediti v Avstriji dostopno." V sodelovanju s številnimi podporniki in partnerji so lahko ta privatni projekt realizirali s sedemmestnim vložkom. Pri tem niso pozabili niti na okolje, saj napravo poganja voda oz. energija iz vodnih elektrarn.

Več informacij na povezavi: www.3citywave.at

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri