Vaš dopust bo letos med najboljšimi, če se odločite za TO varianto

Vaš dopust bo letos med najboljšimi, če se odločite za TO varianto (foto: PROMO) PROMO
13. 7. 2020 Promocijsko sporočilo

Vaše poletne dni bo popestril sup, in to ne glede na to, ali počitnice preživljate ob jezeru ali na morju. Če o nakupu niste prepričani in se vam zdi prevelika obveza, potem je izposoja supa prava odločitev za vas!

 

Supanje je najhitreje rastoča oblika vodnega športa po vsem svetu, predvsem pa je izvrstna aktivnost za uživanje na vodi v toplih poletnih dneh. Ne glede na to, ali poletne počitnice preživljate ob gorskem jezeru ali pa na morskem otoku, vas bo sup navdihoval za brezskrbno druženje na prostem. Lahko se odpravite na samostojne vodne maratone in tako rekoč obkrožite jezero ali pa ga izkoristite kot vodno prevozno sredstvo. V vsakem primeru gre za dvojno zmago, saj boste poleg velike mere zabave tudi okrepili svoje telo ter izboljšali držo in ravnotežje.

Kako hitro osvojiti veslanje stoje?

Supanje je nadvse enostaven šport, vendar je povsem razumljivo, da se na začetku velikokrat prevrnete in končate v vodi. Nič hudega, vse je del zabave! Priporočamo vam, da začnete v mirni vodi, brez valov in tokov, ki lahko otežijo ravnotežje na supu

Začetnikom priporočamo sup, ki je dolg približno 3,4 metra in širok vsaj 80 centimetrov. Če se še vedno počutite nestabilni po več poskusih, potem izberite daljšo in širšo desko.

5 korakov za prvo supanje

Začetnikom priporočamo, da za prvo vožnjo sledijo naslednjim korakom:

1. Sup spravite v vodo tako, da smernik ne zadene dna.

2. Začnite na kolenih in nekajkrat zaveslajte na vsaki strani deske.

3. Počasi vstanite z eno nogo, težo telesa pa usmerite na sredino deske.

4. Ko začutite, da ste dovolj stabilni, priključite še drugo nogo. Na začetku si lahko z rokami pomagate pri lovljenju ravnotežja

5. Če padete v vodo, skočite nazaj na sup in poskusite znova

PROMO

Največ ravnotežja boste imeli, če boste stali na sredini deske.

Nasvet za začetnike supanja: Podobno kot pri deskanju na valovih tudi številni začetniki veslanja stoje velikokrat izberejo premajhno desko, kar povzroči težave pri lovljenju ravnotežja. Zato so razočarani in prehitro obupajo. Bodite pozorni, da boste izbrali pravo velikost supa. Nikoli ne boste zgrešili, če boste izbrali širšo, daljšo in debelejšo desko. 

Vrste supov

Ker je supanje tako zelo priljubljena poletna aktivnost, so oblikovalci razvili veliko različnih dizajnov in oblik za številne aktivnosti, ki jih lahko izvajamo na supu. Tako poznamo klasičen sup, sup za ribolov, za jogo, deskanje na valovih, turni sup za daljše podvige ter celo napihljiv sup.

Klasična oblika supa je primerna za začetnike ter hkrati najbolj priljubljena vrsta sup deske, saj je primerna tako za deskanje na morskih valovih kot tudi za drsenje po mirnih jezerskih vodah. To obliko supa lahko uporabljate tudi za jogo, ribarjenje ali za turno supanje.

PROMO

Supanje po valovih je izredno zabavno in adrenalinsko!

Naj izberem trdo desko ali napihljiv sup?

Če ste v dvomih in se še odločate, katera deska je najprimernejša za vas – torej napihljiva ali trda, je dobro poznati prednosti obeh. Najbolje je, da tip supa izberete glede na svoje potrebe in življenjski slog.

Pri izbiri upoštevajte tudi naslednje dejavnike:

· prenosljivost,

· skladiščenje,

·  vzdržljivost in

·  ceno.

Prenosljivost

Napihljiv sup je odlična izbira za tiste, ki veliko potujete, saj ga lahko zložite, kar pomeni, da je primeren tako za poti z avtom kot tiste daljše, z letalom. Za prevažanje trdih desk boste potrebovali velik avtomobil ter stojalo za desko. Poleg tega trde deske tehtajo več, zato jih bo težje nositi iz vode.

Skladiščenje

Ko se odločate med napihljivo ali trdo desko, upoštevajte, koliko shranjevalnega prostora ima vaš dom. Če živite v stanovanju ali domu brez garaže (ali minimalnega shranjevalnega prostora), bo napihljiv sup prava izbira, saj ga lahko pospravite celo v predal.

Vzdržljivost

Napihljivi supi so bolj trpežni kot trde deske, saj tovrsten material kljubuje praskam in poškodbam, katerim je trda deska bolj izpostavljena. Ker so napihljivi supi bolj trpežni, so odlična izbira za adrenalinske navdušence, ki radi supajo po rečnih brzicah.

Cena

Napihljivi supi so običajno cenejši od trdih desk, zato so ugodna izbira za začetnike in družine.

Izposoja supa

Če glede nakupa oziroma izbire supa še vedno niste prepričani, potem vam svetujemo, da si sup raje izposodite – vsaj za prvo sezono! Tako boste zagotovo vedeli, ali vam ta oblika rekreacije ustreza ali ne. V pomoč vam je lahko Hervis, ki nudi izposojo supa že za 7,99 evra na dan!

 

 

Značke: Hervis supanje